Florin Cîțu le-a urat succes sportivilor români care participă la Olimpiada de la Tokyo

DE Edi Neagu | Actualizat: 16.07.2021 - 00:09
Sportivii români au plecat spre Tokyo. FOTO: COSR/Facebook

România are 100 de sportivi care participă la Olimpiada din Japonia. "Îmi pare bine că putem să plecăm la această olimpiadă. E important pentru România, dar şi pentru societăţi, pentru toată lumea, pentru economia globală, este un semn clar de normalitate.", a spus premierul.

SHARE

Premierul Florin Cîţu le-a transmis mult succes sportivilor din echipa României care vor participa la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, în cadrul unei întâlniri desfăşurată la Salonul Oficial al Aeroportului "Henri Coandă", înainte de plecarea acestora spre Japonia.

"Îmi pare bine că putem să plecăm la această olimpiadă. E important pentru România, dar şi pentru societăţi, pentru toată lumea, pentru economia globală, este un semn clar de normalitate. (...) Vă urez mult succes la Tokyo, plecăm cu mentalitate de învingători şi ne întoarcem învingători", a declarat Florin Cîţu.

CITEȘTE ȘI: Alianța interlopilor: după Mircea Nebunu, Faraonul de la Madrid s-a văzut și cu Cordunenii

Premierul s-a declarat încrezător că sportivii români care vor reprezenta ţara noastră la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor întregi zestrea de medalii obţinute anterior de reprezentanţii României la jocurile olimpice.

România participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu doar doi sportivi la probele de scrimă, Ana-Maria Popescu la spadă feminin respectiv Iulian Teodosiu la sabie masculin, dar preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Marius Florea, a declarat pentru Agerpres că este convins că o medalie este un obiectiv realizabil.

La Rio 2016, România a trimis cinci sportivi în probele individuale şi echipa feminină de spadă condusă de Ana-Maria Popescu, iar aceasta a cucerit titlul olimpic, singurul obţinut de delegaţia României în Brazilia.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Drulă „privatizează” departamentul strategic CYBER din Autoritatea Aeronautică Civilă

''Aşteptăm o medalie, cât mai strălucitoare dacă se poate. Mai ales de la Ana-Maria Popescu, dar şi de la Iulian Teodosiu, care a demonstrat la ultimele competiţii că a tras foarte bine. La Budapesta a fost în primii opt şi a pierdut cu 14-15 la Aron Szilagyi, dublu campion olimpic, şi a câştigat concursul de calificare la Jocurile Olimpice. Mie mi se pare în mare formă, de ce să nu aibă şanse la o medalie? Antrenorul Radu Podeanu o va însoţi pe Ana-Maria Popescu la Tokyo, iar Rareş Dumitrescu pe Iulian Teodosiu'', a declarat Marius Florea pentru AGERPRES.

''Medalia de aur este un obiectiv asumat de federaţie mai demult, înainte ca Tiberiu Dolniceanu să se lase în momentul când a fost mai greu, dar asta e situaţia, mergem înainte. El antrenează acum la CS Dinamo, mă bucur pentru el, sper să apară cât mai curând cu nişte copii buni, sportivi buni'', a mai spus preşedintele FRS.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te