Fiul interlopului Romeo Ursu, capturat după 12 ani. Se ascundea în Iordania. „Boenică”, prins și el

DE Alexandru Pop | Actualizat: 21.10.2023 - 12:04
Fiul interlopului Romeo Ursu, capturat după 12 ani. Se ascundea în Iordania. „Boenică”, prins și el - Foto: Facebook/ Imagine cu caracter ilustrativ

Fiul interlopului Romeo Ursu, capturat după 12 ani. Se ascundea în Iordania. Tatăl a fost extrădat luna trecută în România.

SHARE

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, le mulţumeşte autorităţilor pentru aducerea în ţară a lui Romeo Marian Ursu, fiul lui Romeo Ursu, pentru a executa o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

Fiul interlopului Romeo Ursu, capturat după 12 ani. Se ascundea în Iordania. De ce a fost condamnat

"Săptămâna şi fugarul. Ieri a aterizat avionul care l-a adus, din Iordania în România, pe Romeo Marian Ursu, pentru a executa în penitenciarele din România o pedeapsă privativă de libertate. Organele de poliţie competente l-au transportat la Penitenciarul Rahova", a scris Gorghiu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Interlopii fugari, ”în pericol”. Lista Most wanted a Poliției se scurtează. Cine urmează să fie adus

Romeo Marian Ursu a fost condamnat definitiv, în 2011, la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi de favorizare a infractorului.

"Mulţumesc tuturor autorităţilor care depun eforturi pentru a-i aduce în România pe toţi cei care încearcă să se sustragă justiţiei naţionale sau executării pedepselor!", spune Gorghiu.

„Boenică” a fost adus luna trecută pentru a-și executa pedeapsa

Interlopul Romeo Ursu, cunoscut sub porecla de „Boenică”, pe numele căruia există două condamnări definitive la pedepse cu închisoarea, a fost adus în România pe 18 septembrie și a fost încarcerat pentru a executa sentințele.

„Acesta a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

Citește și: VIDEO Interlopul Boenică, adus în cătușe din Iordania. ”Mi-am vândut cămilele și am venit acasă”

De asemenea, cel în cauză se sustragea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanța, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de consituirea unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, a transmis luna trecută Poliția Română.

„Boenică”, a fugit în Iordania în urmă cu 15 ani, după ce a primit două condamnări definitive cu închisoarea.

Acesta a postat în trecut pe pagina sa de Facebook mesaje ironice la adresa autorităților din România, care nu au reușit extrădarea sa în tot acest timp.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te