Firma Florianei Jucan, abonată la contracte cu statul. A vândut un album Ministerului Culturii

DE Alexandru Pop | Actualizat: 06.02.2019 - 23:30

Firma Florianei Jucan, editorul revistei Q Magazine, a primit, în ultima lună şi jumătate, a mai primit încă trei contracte de la autorităţile publice, care însumează 200.000 de lei

SHARE

Toate au fost atribuite direct, fără licitaţie publică şi prevăd fie achiziţia unor volume despre Centenar, fie încredinţarea organizării unor evenimente publice, notează G4Media.

Primul contract l-a primit de la Ministerul Turismului, pe 20 decembrie 2018, pentru cumpărarea a 190 de cărţi din volumul Români de Centenar. Valoarea totală a contractului era de 85.500 de lei, pentru un exemplar din carte firma cerând un preţ de 450 de lei.
Cel de-al doilea contract a fost atribuit Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale pe 20 ianuarie, pentru 20 de volume. S-a schimbat anul, s-a schimbat şi preţul. De data asta, Ministerul Culturii dă 470 de lei pentru fiecare dintre cărţile primite, iar S.C. Babilon Press SRL primeşte 9400 de lei.

Volumul Romania de Centenar are 240 de pagini şi este tipărită în două versiuni bilingve – româno-engleza și româno-franceză. Este oferit într-o casetă de aceeași culoare ca și coperta, pe care este imprimat logoul oficial al Centenarului. Conform ofertei făcută de producător, firma care tipărește și QMagazin, albumul conține fotografii reprezentative pentru România, precum invenții, peisaje, obiective turistice, tradiții, momente istorice, arhetipuri, români de Nobel.

Este la al patrulea contract cu instituţii de stat pentru vânzarea cărţii de centenar. Consiliul Județean Vrancea, condus de baronul PSD Marian Oprișan, plătea firmei Babilon Press SRL 112.500 lei plus TVA pentru 250 de exemplare din albumul „Români de Centenar” în octombrie, pentru aceeaşi lucrare, iar în mai 2018, Ministerul Fondurilor Europene cumpăra şi el cărți de 45.000 de lei.

Cea mai interesantă achiziţie este legată de încheierea unui contract ce vizează servicii de consultanta in publicitate Complexul Muzeal Județean Neamt, instituţie în subordinea lui Ionel Arsene, care îi mai dăduse Florianei Jucan un contract de 112.000 de lei pe 5 septembrie pentru realizarea brandului turistic al Judeţului Neamţ.

Citește dezvăluirea integrală pe G4Media.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.