Fenomen? Peste 850 de șoferi, verificați pe Litoral: De 3 ori mai mulți drogați, decât băuți

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 31.07.2023 - 10:09
Peste 850 de șoferi, verificați pe Litoral: De 3 ori mai mulți drogați, decât băuți - Foto: Facebook/Poliția Română

Peste 850 de șoferi au fost trași pe dreapta și verificați pe Litoral în weekend-ul care tocmai s-a încheiat. Surprinzător sau nu, au fost depistați de trei ori mai mulți conducători auto sub influența substanțelor psihoactive, decât a alcoolului.

SHARE

În perioada 28 – 30 iulie a.c., Poliția Română a desfășurat, în județul Constanța – stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești și localitățile Cumpăna, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea ordinii și liniștii publice.

Au fost controlate peste 850 de autovehicule și efectuate 808 testări ale conducătorilor auto.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, reținute 21 de permise de conducere și retrase 6 certificare de înmatriculare.

Citește și: FOTO Un Audi s-a înfipt violent într-un TIR pe DN 2C. Șoferul și o fată de 16 ani au murit pe loc

De asemenea, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive și una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Din totalul testărilor, 92 au fost pentru depistarea prezenței substanțelor psihoactive în organism și 716 pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice.

La activități au participat polițiști din cadrul Direcției Rutiere, Direcției de Ordine Publică, Serviciului Independent Rutier pentru Misiuni Speciale și Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și jandarmi, relatează dobrogea.tv.

Ce droguri au consumat șoferii pe Litoral: cannabis, cocaină, metamfetamină, amfetamină

„La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 23.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Republicii din stațiunea Eforie Nord, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cannabis.

În cauză a fost întocmit dosar penal, ulterior, acesta fiind condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge”, informează polițiștii.

„La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină.

Citește și: VIDEO 65 de ani de istorie extraterestră NASA: Numeroase reușite, dar și trei tragedii majore

În cauză a fost întocmit dosar penal, ulterior, acesta fiind condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge”, este un alt exemplu dat de polițiști.

„La data de 29 iulie a.c., în jurul orei 05.10, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cannabis și metamfetamină.

În cauză a fost întocmit dosar penal, ulterior, acesta fiind condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge”, conform poliției.

De asemenea, „la data de 30 iulie a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la amfetamină.

În cauză a fost întocmit dosar penal, ulterior, acesta fiind condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge”.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te