Fată de 15 ani, obligată să se prostitueze de propriul tată. A fost ținută în captivitate 3 ani

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.01.2022 - 18:19
Fată de 15 ani, scoasă la „produs” de propriul tată. Minora a fost ținută în captivitate 3 ani. / Foto: mkrfirm.com

O persoană a fost arestată preventiv, iar alte două au fost puse, vineri, sub control judiciar, fiind cercetate pentru exploatarea sexuală a unei minore, potrivit DIICOT.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Potrivit sursei citate, fata în vârstă de 15 ani ar fi fost lipsită de libertate şi exploatată sexual în perioada 2019-2021, fiind supusă la violenţă fizică şi psihică.

"În cauză, s-a reţinut faptul că în cursul anului 2019, unul dintre inculpaţi şi-a traficat fiica minoră, în vârstă de 15 ani, prin transportarea acesteia la domiciliul unuia dintre inculpaţi în vederea exploatării minorei în schimbul unei sume de bani.

Fapta a fost săvârşită prin constrângere, inducere în eroare şi abuzând de poziţia sa de autoritate asupra minorei şi de situaţia vădit vulnerabilă a acesteia datorată nivelului de educaţie, dezvoltare fizică şi psihică şi situaţiei de dependenţă în care se afla.

Citește și: Atenție, șoferi! Codul Rutier, moficat: permis suspendat până la 4 luni și amenzi până la 2.900 lei

Ceilalţi doi inculpaţi au lovit-o, au lipsit-o de libertate şi au exploatat-o sexual şi prin obligarea la muncă pe minoră în perioada 2019-2021, interval de timp în care victima a fost ţinută în stare de aservire şi lipsire de libertate prin folosirea violenţei fizice şi psihice, profitând de vulnerabilitatea acesteia. În toată această perioadă, cei doi inculpaţi au beneficiat de sprijinul inculpatului care şi-a traficat copilul", se arată într-un comunicat al DIICOT Covasna, citat de Agerpres.

În cursul zilei de joi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei inculpaţi care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului, viol în formă continuată şi trafic de minori, iar în urma percheziţiilor domiciliare efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară au fost descoperite şi ridicate mai multe probe care vor fi folosite pentru soluţionarea cauzei.

Citește și: VIDEO „Vă las în căruț cu rotile". O consilieră USR, amenințată mafiot de doi consilieri PNL și PMP

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a unuia dintre inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de ceilalţi doi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul SCCO Covasna, Poliţiei Municipiului Târgu Secuiesc şi Secţiei de Poliţie Rurală Târgu Secuiesc, criminaliştilor din cadrul IPJ Covasna, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Covasna şi jandarmilor din cadrul IJJ Covasna.

Minora a beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală, fiind preluată de DGASPC pentru îngrijire. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te