Europol semnalează că şefii poliției din Constanţa impun normă la amenzi. IPJ neagă acuzațiile

DE Alin Crișan | Actualizat: 09.03.2023 - 20:25
Europol semnalează că şefii poliției din Constanţa impun normă la amenzi. IPJ neagă acuzațiile - Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Europol semnalează că şefii poliției din Constanţa impun normă la amenzi. Inspectoratul de Poliție Județean neagă acuzațiile.

SHARE

Sindicatul Europol semnalează că la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa este impusă normă privind numărul amenzilor aplicate, iar poliţiştilor li se reproşează atunci când nu dau suficiente sancţiuni contravenţionale.

Europol semnalează că şefii poliției din Constanţa impun normă la amenzi. IPJ neagă acuzațiile

"Astăzi vă prezentăm un caz de la Constanţa, unde căprăria şi norma de amenzi a fost dusă la rang de 'procedură'. 

Sindicaliştii mai acuză, printre altele, modul în care sunt numiţi şefii în Poliţie.

Citește și: Un lider PNL e revoltat de noile tarife RCA: „Această situaţie trebuie să înceteze. Există soluții”

"Este de necrezut că după toate semnalările noastre din ultimii ani, după ce IGPR-ul a ieşit public de mai multe ori în încercarea de a infirma susţinerile noastre cu privire la existenţa unei norme de amenzi, mai avem de-a face cu astfel de şefi, făcuţi la apelul bocancilor.

Înţelegem că este o penurie de ofiţeri cu experienţă, aspect dovedit în cadrul ultimelor concursuri organizate pentru ocuparea funcţiilor de adjuncţi de inspectori şefi în Constanţa, unde candidaţii au luat note de 4 şi 5, însă nu ne putem bate joc de sute de poliţişti care au avut ghinionul de a fi conduşi de analfabeţi funcţional", susţine echipa Europol.

Sindicatul spune că a sesizat conducerea Poliţiei Române cu privire la astfel de "anomalii manageriale", încurajându-i totodată pe poliţişti să-i sesizeze când există "presiunea unei norme în activităţile pe care le desfăşoară".

IPJ Constanţa a menţionat joi, printr-un comunicat de presă, că nu există o normă de sancţiuni contravenţionale care ar trebui aplicate de poliţiştii instituţiei.

Citește și: Povestea huțulilor, singura rasă de cai 100% românească: Nu se îmbolnăvesc și sunt foarte puternici

"La data de 17 februarie a.c., conducerea Secţiei 2 Poliţie Constanţa a procedat la evaluarea lunară a agenţilor de poliţie din cadrul Formaţiunii de Ordine Publică, potrivit normelor în vigoare.

Agenţii de poliţie au fost evaluaţi prin prisma indicatorilor de performanţă stabiliţi, printre care se numără cunoaşterea situaţiei operative, infracţiuni şi contravenţii constatate.

Astfel, s-a constatat că indicatorii de performanţă a 3 dintre agenţii din cadrul Formaţiunii Ordine Publică au înregistrat scăderi, comparativ cu perioada precedentă, în condiţiile în care Secţia 2 Poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa are una dintre cele mai grele situaţii operative. 

În urma evaluării lunare întocmite de conducerea Secţiei 2 Poliţie, s-a întocmit un proces-verbal, prin care celor 3 agenţi de poliţie li s-au adus la cunoştinţă rezultatele evaluării", a transmis IPJ Constanţa.

Astfel, poliţistul din stradă este chemat singur în faţa şefului de birou ordine publică şi a adjunctului şefului de secţie, care evident este un 'împuternicit', i se prezintă nişte cifre din care rezultă că e 'nasol'. I se reproşează că nu a produs suficiente amenzi sau că nu a avut suficiente intervenţii, inducându-i-se în mod direct că trebuie să 'vâneze' mai mulţi cetăţeni, după care i se pune în faţă un proces-verbal unde semnează că a luat la cunoştinţă, şi că data viitoare se lasă cu sancţiune", se arată pe pagina de Facebook a Sindicatului Poliţiştilor Europeni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te