După ce a primit de la buget 390 de milioane lei, TVR se bagă în față la vaccinurile anti-COVID

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.11.2020 - 12:32
Televiziunea Română

TVR a solicitat Guvernului includerea unor salariaţi care asigură continuitatea activităţii de producţie şi difuzare a programelor pe lista pentru vaccinarea prioritară anti COVID. Este un nou privilegiu pretins de TVR după sumele fabuloase primite, anual, de la buget.

SHARE

„Conducerea Televiziunii Române a solicitat, printr-o scrisoare adresată Prim-Ministrului României şi Ministrului Sănătăţii, ca un număr de salariaţi ai instituţiei, de la Bucureşti şi de la studiourile teritoriale, să fie inclus pe lista pentru vaccinarea prioritară anti COVID, respectiv în grupele populaţionale prioritizate, ale celor care lucrează „în linia întâi”, deservind activităţi esenţiale din infrastructura critică a statului, precum cei din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente, salariaţii Poştei Române, ai CFR”, arată un comunicat al TVR.

Nu au audiență, dar înghit sute de milionae

TVR nu este, însă, o prioritate pentru populație. Asta se vede din rating-urile infime realizate de producțiile televiziunilor. Doar 150 de mii de oameni se uită la TVR în prime-time (intervalul 19 - 24).

Deși nu produce audiență, televiziunea publică înghite sume consistente anual. TVR a primit, anul acesta 389 milioane de lei de la buget.

Cum motivează TVR prioritatea

„Aceşti salariaţi TVR fac parte din echipele care asigură emisia, funcţionarea studiourilor, echipele de ştiri şi programe informative de actualitate, cele care realizează programul „Teleşcoală” şi emisiuni în limbile minorităţilor naţionale, asigurând dreptul cetăţenilor la informare, conform legislaţiei în vigoare.

Solicitarea vine în contextul în care Televiziunea Română, instituţie de interes strategic, are o misiune publică foarte clar definită: asigurarea permanentă a difuzării de programe, cu informaţii în timp real, corecte şi echilibrate, în beneficiul telespectatorilor”, zice TVR.

În România, există cel puțin 5 posturi de știri naționale care emit 24 din 24 și nu au pretins astfeșl de privilegii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.