Duminică periculoasă: 11 răniți în două accidente, pe șoselele din România. Care au fost cauzele?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 21.01.2024 - 18:04
Un accident cu 6 răniți a avut loc în județul Sibiu - Foto: oradesibiu.ro

Duminică periculoasă. 11 răniți în două accidente, pe șoselele din România. Gerul care a pus stăpânire pe țară a făcut ca și condițiile de mers să necesite mai multă atenție din partea șoferilor. Din păcate, în județele Sibiu și Caraș-Severin, acest lucru nu a fost valabil.

SHARE

Duminică periculoasă: 11 răniți în două accidente, pe șoselele din România. Ambele evenimente rutiere au fost cauzate de neadaptarea vitezei de mers la condițiile de trafic. Printre persoanele rănite se află și minori.

Duminică periculoasă: 11 răniți în două accidente, pe șoselele din România. Care au fost cauzele?

Două accidente grave, în care au fost rănite 11 persoane, s-au petrecut în interval de câteva ore, duminică, pe șoselele din România. 

Astfel, într-unul dintre ele, soldat cu şase răniţi, în care au fost implicate două maşini, a avut loc, pe DN 14, în localitatea Slimnic din judeţul Sibiu.

El s-a produs din cauza unuia dintre șoferi, care a pierdut controlul mașinii și a intrat pe contrasens, conform oradesibiu.ro.

Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că, în timp ce conducea un autoturism spre Sibiu, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Rusciori, pe fondul vitezei neadaptate, a pierdut controlul direcției de deplasare și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Mureș.

Citește și: Accident la Cariera Roşia. Autospeciala a intrat în banda transportoare. Sunt 4 răniţi

Impactul a dus la vătămarea corporală a doi minori din primul autoturism, precum și a șoferului și a două pasagere, de 59, respectiv 82 de ani, din al doilea autoturism, a tranmis IPJ Sibiu, potrivit sursei citate.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a intervenit de urgenţă cu un echipaj SMURD cu medic, două ambulanţe, dintre care una cu medic, o autospecială de transport personal şi victime multiple, o autospecială de descarcerare şi una de stingere.

Impactul a dus la vătămarea corporală a doi minori din primul autoturism, precum şi a şoferului şi a două pasagere, de 59, respectiv 82 de ani, din al doilea autoturism.

Circulaţia pe DN 14 a fost reluată, dar se circulă îngreunat, potrivit IPJ Sibiu

De asemenea, un alt accident a avut loc, tot duminică, pe DN6, între localităţile Sadova Veche şi Buchin, în județul Caraș-Severin.

Un bărbat de 55 de ani din judeţul Timiş care conducea un autoturism pe drumul respectiv a pătruns la un moment dat pe sensul opus de mers unde a provocat un accident rutier, după ce a lovit frontal o altă maşină, la volanul căreaia se afla o tânără de 20 de ani, scrie opiniatimisoarei.ro.

Cinci persoane au fost rănite, printre care şi un copil de un an.

Citește și: FOTO Plan Roşu de Intervenţie: Două dube s-au lovit frontal pe linie continuă, 13 persoane rănite

„Din primele cercetări poliţiştii au stabilit că în timp ce un bărbat de 55 de ani, din judeţul Timiş, conducea un autoturism pe DN 6, în direcţia Orşova, la km 433, ar fi pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune frontală cu un autoturism condus de o tânără de 20 de ani, din comuna Bucoşniţa. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a 5 persoane cu vârste cuprinse între 1 an şi 67 de ani, din cele două autoturisme, ce au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Caraş-Severin, potrivit sursei citate.
 
Ambii conducători auto au fost testaţi dacă au consumat de alcool sau substanţe psihoactive, rezultatele fiind negative. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz şi au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te