Dr. Virgil Musta face un nou apel la responsabilitate: Vor urma din nou momente dificile

DE Daniel Toșa | 30.12.2021 - 13:41
Dr. Virgil Musta face un nou apel la responsabilitate: Vor urma din nou momente dificile/FOTO: Facebook/Facebook/SpitaluldeBoliInfectioaseTimisoara

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Virgil Musta, a lansat un apel la prudenţă şi responsabilitate în faţa valului cinci pandemic.

SHARE

Medicul infecţionist a afirmat că vor urma din nou momente dificile foarte curând, care vor fi depăşite, dar cu pierderi de vieţi omeneşti, „deşi multe dintre aceste pierderi ar putea fi clar evitate dacă deciziile individuale ar fi cele responsabile, încă de pe acum”. „Depinde de fiecare dintre noi”, a adăugat el.

„Pe lângă activitatea din spital, de la capul bolnavului, am considerat la fel de importantă munca de a vă informa corect, onest, despre ceea ce trebuie să facem pentru a preveni boala şi a ţine sub control pandemia. Boala poate însemna forme severe, risc de deces, persistenţa unor simptome şi afecţiuni care să ne perturbe viaţa în continuare.

De aceea, în mod logic, prevenţia devine esenţială în această bătălie. În plus, ştirile false, fake news, complică foarte mult tot acest efort de a depăşi cât mai repede pandemia. Este încă o luptă foarte dificilă pe care a trebuit şi trebuie să o ducem în continuare. Dar nu ne dăm bătuţi”, spune medicul infecţionist, pe Facebook.

Citește și: Cum a ajuns o bază de date a guvernului SUA să furnizeze teorii ale conspirațiilor COVID-19

Dr. Virgil Musta atrage atenţia că vor urma din nou momente dificile foarte curând, când şi ţara noastră va intra, inevitabil, în al cincilea val pandemic.

„Fiecare are dreptul şi libertatea să-şi aleagă calea, soarta, am spus acest lucru de fiecare dată, dar noi avem datoria să vă informăm corect şi clar, astfel încât alegerea voastră să fie în cunoştinţă de cauză. Nu de puţine ori au fost situaţiile în care bolnavi grav, unii pe patul de moarte, regretau că nu au ascultat sfaturile specialiştilor sau că s-au lăsat pradă manipulării şi fake news-urilor, dar era prea târziu. Din păcate, vor urma din nou momente dificile foarte curând, când şi ţara noastră va intra, inevitabil, în al cincilea val pandemic", punctează medicul.

Citește și: Moscova i-a avertizat pe atașații militari străini asupra riscului ridicat de confruntare cu NATO

El mai arată că, în ciuda ameninţărilor şi a intimidărilor la care uneori a fost supus, va continua să-şi facă datoria conform conştiinţei şi educaţiei, în spiritul valorilor creştine.

„Vă rog să facem din nou front comun, să ne înţelegem şi să ne sprijinim unii pe alţii în această luptă. Fără implicarea voastră responsabilă nu vom depăşi cu bine această pandemie”, mai spune dr. Virgil Musta.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te