Directorul economic al Spitalului Universitar și-a dat demisia

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 08.08.2018 - 16:27
Foto Digi24

Liliana Păuleanu, directorul economic al Spitalului Universitar, și-a înaintat demisia, în cursul acestei dimineți, în urma scandalului privind sporurile și condițiile în care funcționează spitalul.

SHARE

„Menționez că nu accept să fiu tratată așa cum ați avut amabilitatea să o faceți ieri în prezența Corpului de control al Ministerului Sănătății. Vă rog frumos să tratați subordonații cu respect și să vă asumați deciziile luate”, a scris directorul financiar-contabil al Spitalului Universitat în demisia înaintată miercuri dimineața managerului spitalului, Adriana Nica, potrivit Digi24.
Încă de marți, la Spitalul Universitar din București se află Corpul de control al ministrului sănătății, care verifică modul în care au fost cheltuiți banii dați de minister acestui spital.
Acești bani nu se văd în investițiile din spital, acuză personalul, care a început, luni, o acțiune de protest. Angajații susțin că au spălat instrumentarul cu apă și săpun, că nu au avut dezinfectanți, că aparatura nu funcționează, iar mobilierul din sălile de operație este vechi, uzat și periculos, ceea ce pune în pericol pacienții. Managerul spitalului neagă însă toate aceste acuzații și a cerut un control din partea Ministerului Sănătății.

Citește și: VIDEO Protest la Spitalul Universitar din Capitală: instrumentarul, sterilizat cu apă și săpun

La sfârșitul verificărilor, managerul Adriana Nica promite că va face o conferință de presă în care va da toate lămuririle necesare.
Deocamdată, în fața Spitalului Universitar, doi asistenți sunt în greva foamei și spun că vor renunța la această formă extremă de protest în momentul în care problemele vor fi rezolvate, adică pacienții nu vor mai fi puși în pericol chiar în spital și chiar de către angajați.

Citește și: Asistent medical, amenințat după ce a publicat o imagine cu o masă de operații
De asemenea mai mulți angajați au ieșit să protesteze pentru că au fost puși să aleagă între sporuri și voucherele de vacanță, pe motiv că nu sunt bani suficienți - au sfârșit prin a-și spune toate păsurile și au făcut dezvăluiri șocante despre condițiile în care lucrează.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -