DIICOT ridică documente de la Primăria Iași. Chirica spune că sunt investigate fapte din 2005

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.04.2021 - 12:37
Primarul Chirica. Sursă: Facebook

Procurorii DIICOT ridică, luni, documente de la Primăria Iași, edilul Mihai Chirica spunând că este vorba despre un contract de asociere din 2005, iar plângerea a fost făcută chiar de Primărie.

SHARE

Edilul a declarat că sunt documente care vizează un contract de asociere în participaţiune din 2005. 

"Nu sunt descinderi. Vor să ridice nişte documente pe care noi le-am trimis spre informare Parchetului referitor la un contract de asociere în participaţiune din 2005. Au venit să îşi ia documentele.

Mai există în momentul de faţă un pachet de documente trimise la ei. Probabil că bănuiţi despre ce zonă vorbim. Noi am sesizat instituţiile statului şi cred că am făcut bine", a susținut Mihai Chirica, în fața jurnaliștilor, conform Agerpres. 

Citește și: După ce a vizitat spitalul de psihiatrie, Șoșoacă a anunțat că și-a făcut partid 

23 de oameni vor fi duși la audieri, anunță DIICOT 

DIICOT arată, într-un comunicat de presă, că "la data de 26.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 24 de percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, abuz în serviciu și omisiunea sesizării.

Citește și: De patru ori mai multe locuri libere decât doritori pentru vaccinare. Măsurile luate de autorități

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în vederea obținerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei instituții publice, pe care au construit o clădire, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

De asemenea, a rezultat faptul că activitatea infracţională a fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul unei instituții publice. La sediile DIICOT și BCCO Iași, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 23 persoane". 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.