Delegaţie a Senatului francez, la Isaccea. „Franța apăra suveranitatea română”

DE Elena Andrei | Actualizat: 06.04.2022 - 19:32
Delegaţie a Senatului francez, la Isaccea/foto: tulceanoastra

Miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, şi vicepreşedintele Mihai Huleni au primit o delegaţie a Senatului francez, condusă de Christian Cambon, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare şi Forţe Armate a Senatului Franţei.

SHARE

Cambon, alături de Excelenţa Sa, Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România și de alți delegați și oficiali români au vizitat punctul de frontieră Isaccea şi dispozitivul de primire de urgenţă a refugiaţilor din Ucraina.

„Dragi prieteni români, am ajuns la această reuniune, după ce am avut în prealabil o întânire cu forţele franceze de la baza militară Mihail Kogălniceanu. Aducerea aici a unui contingent din forţele armate franceze, printre puţinele care au putut fi deplasate aici într-un timp atât de scurt, constituie o decizie pe care am luat-o pentru a apăra suveranitatea română din punct de vedere fizic. Franţa a demonstrat că este alături de dumneavoastră, în ceea ce priveşte securitatea unei ţări prietene. Vom continua să trimitem o parte din forţele pe care le avem la Marea Baltică, în cadrul cadrul acestei alianţe atlantice, care presupune şi o componentă militară.

Vă mulţumesc foarte mult pentru activitatea desfăşurată aici, pentru modul în care i-aţi primit pe cei care s-au refugiat prin punctul de trecere frontieră de la Isaccea. Am văzut cum aţi acţionat, am văzut omenia, profesionalismul, am primit mărturii de la ei în acest sens. În ciuda faptului că am fost foarte bulversaţi de ceea ce am văzut la Isaccea şi a sentimentului de amărăciune faţă de cee ce se întâmplă în prezent în Ucraina, am încercat şi un sentiment de admiraţie faţă de ceea ce aţi realizat aici, în echipă, pentru refugiaţi, faţă de ceea ce un primar a reuşit să facă la nivel local, mobilizând forţele într-un mod cu totul şi cu totul admirabil.

În tot acest context, pot să vă asigur, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare şi Forţe Armate a Senatuluin francez, că acest contingent francez pe care l-am deplasat şi care va rămâne aici, în România, va asigura o vizibilitate foarte puternică pentru a putea împiedica orice tentativă sau intenţie de agresiune împotriva ţării dumneavoastră", a declarat Christian Cambon, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare şi Forţe Armate a Senatului Franţei, potrivit Agerpres.

Citește și

VIDEO Tanc ucrainean, angajat de unul singur în luptă cu o coloană de blindate rusești

CE va sprijini tehnic 17 state UE, inclusiv România, pentru a scăpa combustibilii fosili rusești

În ultimele săptămâni, Protecţia Civilă, Asociaţia Primăriilor din Franţa şi două asociaţii umanitare franceze au trimis, la Tulcea, peste 15 tiruri de ajutoare umanitare pentru Ucraina.

De asemenea, luni au ajuns 11 vagoane cu ajutoare umanitare încărcate de Protecţia Civilă - vagoanele au pornit din Strasbourg şi se află deja în depozitele umanitare din municipiul Tulcea (gestionate de ACoR Tulcea în parteneriat cu Consiliul Judeţean Tulcea şi Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea). Acest prim transport feroviar ve fi urmat de un al doilea, aflat deja în drum spre România, potrivit Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te