De ce îl testează PSD pe șeful Spitalului Universitar, finul lui Băsescu, pentru Primăria Capitalei

DE Adrian Costin | Actualizat: 24.02.2024 - 18:23
Managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cîrstoiu Foto: INQUAM Photos/George Călin

Medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, este testat de PSD pentru a candida la Primăria Capitalei ca independent, acesta urmând să fie susținut și de PNL. Ultimul candidat independent susținut de PSD la Primăria Capitalei a fost Sorin Oprescu.

SHARE

Managerul Spitalului Universitar de Urgență din București Cătălin Cîrstoiu ar fi luat în calcul de către PSD și PNL pentru a fi candidatul comun la Primăria Capitalei, conform unor surse politice. 

Susținerea de către ambele partide a unui candidat independent pentru Primăria Capitalei este una dintre variantele aflate pe masa coaliției de guvernare.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, este nașul de nuntă al lui Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Florin Cîrstoiu, medic ortoped, ocupă funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență București începând din martie 2020. El a mai fost în această funcție între anii 2009 și 2016.

Și Sorin Oprescu a fost candidat independent susținut de PSD, tot din funcția de manager al Spitalului Universitar. 

Un sponsor PSD, contracte de milioane cu Spitalul Universitar

Compania Rotary Construcții, unul dintre sponsorii PSD, a câștigat de-a lungul timpului mai multe contracte cu Spitalul Universitar de Urgență. 

Firma este deținută de omul de afaceri Mihai Leonard Rotaru.

În toamna lui 2020, la scurt timp după ce Marcel Ciolacu a devenit președinte ales al PSD, atât Rotaru, cât și soția sa, Daniela, au împrumutat acestei formațiuni politice câte 445.000 de lei pentru finanțarea campaniei electorale. Rotaru este considerat drept unul dintre apropiații premierului Ciolacu și finanțatorii de bază ai PSD, conform G4Media.

Rotary Construcții a câștigat mai multe licitații în cursul anului 2019, printre beneficiari numărându-se  Spitalul Universitar de Urgență București - 69,4 milioane de lei, fără TVA, conform profit.ro.

În 2019, Compania Rotary Constructii a câștigat contract cu o valoare totală de atribuire de 69.373.719,82 lei - acordat de Spitalul Universitar de Urgență București - care prevedea execuția de lucrări de construcții de clădiri pentru servicii medicale specializate (cod CPV: 45215120-4) în cadrul obiectivului cu denumirea integrală
 
 „Extindere secție de oncologie cu compartiment de radioterapie oncologica din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta București”, conform caietului de sarcini.
 
Obiectivul general al acestui contract este de a asigura execuția lucrărilor în cadrul proiectului privind extinderea subsolului pentru realizarea unui compartiment de radioterapie intre corpurile A1 și A2, reabilitarea și refunctionalizarea parterului în zona Corpurilor A1 și A4 la legătură dintre clădirile din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. 
 
Execuția de lucrări se realizează la: arhitectura, structura de rezistenta, izolații, instalații termoventilatii, instalații electrice curenți tari, instalații electrice curenți slabi, instalații sanitare, instalații fluide medicale, amenajarea terenului.
 
Proiectul presupune și dotarea cu echipamente medicale de înaltă performanță, mobilier medical și de cabinet, echipamente periferice și serviciile aferente acestora privind instalarea, punerea în funcțiune, instruirea personalului pentru înființarea compartimentului de radioterapie din cadrul secției de oncologie a Spitalului Universitar de Urgenta București la
 
caracteristicile și indicatorii de performanta din caietul de sarcini al documentației, conform listelor cu cantitățile de lucrări de executat, listelor de cantități și fiselor tehnice care cuprind specificațiile tehnice ale echipamentelor medicale, cât și ale utilajelor și echipamentelor funcționale ale construcției.
 
Valoarea totala estimată a fost de 73.486.064 lei fară TVA. Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preț, componenta financiara având o pondere de 70%, finanțarea făcându-se din fonduri bugetare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te