De ce a fost condamnat un român la 7 ani de închisoare. Ce suferințe a provocat

DE Octavia Constantinescu | 13.09.2023 - 17:23
De ce a fost condamnat un român la 7 ani de închisoare. Ce suferințe a provocat - Foto: Profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Un român a fost condamnat la aproape șapte ani de închisoare pentru uciderea unui italian într-un accident rutier. Mai mult, situația s-a agravat, deoarece a fugit de la locul accidentului, iar testul la droguri i-a ieșit pozitiv, ceea ce a dus la o sentință grea.

SHARE

Un român va sta șapte ani la închisoare după ce a provocat un accident rutier mortal. Într-o zi care va rămâne în memoria familiei Galeazzi și a comunității locale din Macenano di Ferentillo, Italia, un tragic accident de pe valea Valnerina a dus la decesul lui Manuel Galeazzi, în vârstă de 36 de ani, tatăl unei fetițe. Data de 28 ianuarie a fost ziua în care viețile lor au fost pentru totdeauna schimbate.

A accidentat mortal un bărbat apoi a fugit 

Tânărul român Flavius Marcel Ardelean, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat, miercuri, 13 septembrie, la o pedeapsă de șase ani și opt luni de închisoare pentru uciderea lui Manuel Galeazzi într-un accident rutier grav. Această sentință fără drept de apel a fost pronunțată de judecătoarea Barbara Di Giovannantonio, în cadrul unui proces abreviat, în care inculpatul a fost apărat de avocatul Tommaso Filidei.

În urma anchetei, au fost recunoscute toate circumstanțele agravante, iar avocații părții vătămate au fost mulțumiți de recunoașterea responsabilității. Cu toate acestea, durerea familiei Galeazzi rămâne profundă, iar mama victimei nu și-a putut stăpâni lacrimile în sala de judecată, exprimându-și indignarea că viața fiului ei a fost evaluată atât de puțin în ochii legii.

Citește și: VIDEO Doi bătrâni, uciși în casă în timp ce vorbeau la telefon cu nepotul. Criminalul a fost filmat

Accidentul tragic a avut loc când Flavius Marcel Ardelean, aflat la volanul unei Alfa 147, a intrat în coliziune cu mașina Smart a lui Manuel Galeazzi. Impactul a fost atât de puternic încât acesta din urmă a fost aruncat din habitaclu și a pierdut viața pe loc. Reconstituirea anchetatorilor a dezvăluit că viteza mașinii lui Ardelean depășea cu peste 120 de kilometri pe oră, cu 70 de kilometri pe oră peste limita legală pe acel tronson.

Un aspect crucial, care a contribuit la sentința aspră, a fost fuga lui Flavius Marcel Ardelean de la locul accidentului. Chiar dacă îi fusese retras permisul de conducere, tânărul a abandonat mașina și a părăsit locul incidentului. Abia în jurul orei 5 dimineața, el a fost găsit mergând pe jos pe drumul dintre Marmore și Papigno. Mai mult, testul efectuat asupra sa a arătat că era pozitiv la alcool și avea metaboliți de cocaină în sânge.

Procesul a fost marcat de o emoție profundă și de durerea unei familii care și-a pierdut brusc un membru drag. Mama lui Manuel Galeazzi a devenit parte civilă în proces, susținută de avocații Luca Leonardi și Marco Fogliano, în eforturile de a obține dreptate pentru fiul ei și pentru a trage la răspundere pe cei responsabili de tragicul accident rutier.

Citește și: Criminalul care a ucis doi bătrâni din Timișoara, prins în zona Gării de Nord. Încerca să se ascundă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te