Dăncilă: „România respectă statul de drept”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 04.10.2018 - 15:26
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că mesajul ei din cadrul dezbaterii din Parlamentul European este că „România își menține parcursul european și respectă statul de drept”. Dăncilă a fost aplaudată de miniștri când a intrat în sală.

SHARE

”Am transmis un mesaj foarte clar: România îşi menţine parcursul european şi respectă statul de drept. România a fost şi va rămâne proeuropeană şi nimeni nu va putea schimba acest parcurs. Am atras însă atenţia că există şi multă dezinformare referitor la ţara noastră, iar lupta politică internă nu-şi are locul în prim-planul unei instituţii cum este PE. Cei care stau în spatele acestor dezinformări ne fac rău, ignorând ceea ce Guvernul a făcut până acum, măsurile care au generat o creştere economică de 7% şi care au plasat economia românească în top la nivel european”, a afirmat premierul.

Aceasta a adus din nou critici la adresa situației rapoartelor MCV.
”S-a vorbit mult în ultimul timp despre justiţie, despre lupta anticorupţie, dar cei care întocmesc rapoartele în cadrul MCV au ignorat efectele protocoalelor secrete dintre serviciile de informaţii şi instituţiile din justiţie. Am arătat că existenţa acestor protocoale a produs anumite încălcări ale drepturilor omului - milioane de români monitorizaţi de serviciile secrete în numele luptei anticorupţie, soluţii judecătoreşti viciate de presiunea unor dosare împotriva magistraţilor, unii fiind revocaţi, după care au fost achitaţi de instanţă, dosare întocmite pe baza unor probe falsificate”, a afirmat ea.
Premierul a precizat că, pentru prima dată, oficialii UE au admis că este nevoie de o investigaţie care să clarifice modul în care aceste protocoale au influenţat actul de justiţie.
În intervenţia sa de miercuri din plenul CE, premierul Viorica Dăncilă a cerut Comisiei Europene să dea socoteală de ce în rapoartele MCV nu s-a scris despre protocoale şi încălcarea drepturilor omului în România. Ea a susţinut că ”milioane de români” s-au aflat sub monirotizarea serviciilor secrete şi că există hotărâri judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe sau cum erau santajaţi martorii pentru a obţine de la ei mărturii mincinoase.


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.