Dăncilă, după eșecul la prezidențiale: „Ce pot să spun cu certitudine este că nu-mi dau demisia”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.11.2019 - 13:11
Viorica Dăncilă, după primele informații că a pierdut prezidențialele. FOTO: Inquam Photos / Ilona Andrei

Președintele PSD și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a declarat, duminică seară, că se va face o analiză în partid referitoare la rezultatul votului la alegerile prezidențiale, însă nu intenționează să demisioneze.

SHARE

„Dacă colegii vor considera că trebuie să fac acest pas, atunci trebuie să facem un congres pentru că am fost aleasă prin congres”, a spus Dăncilă, vorbind despre faptul că PSD are nevoie de ”înţelepciune şi mult calm”.

„Rezultatul final nu mai poate fi schimbat, îl vedem cu toţii”. 

Alte declarații făcute de liderul PSD, la Antena 3, post de televiziune controlat de condamnatul Dan Voiculescu și care a susținut guvernarea Dăncilă, dar și tot „planul de atac” asupra țării, pus în aplicare de PSD, după câștigarea alegerilor parlalmentare în decembrie 2017. 

„Pentru noi este important că PSD a depăşit numărul de voturi din 2016. Ne vom concentra pe alegerile locale şi pe cele parlamentare. Cu acelaşi număr de voturi, în 2016 am intrat la guvernare, a fost un scor foarte bun (PSD a câștigat alegerile parlamentare în decembrie 2016 cu un scor de aproximativ 45% - n.r.)”, a mai spus Dăncilă. 

„Vom face o analiză în partid şi vom hotărî cu toţii. Nu este o perioadă foarte fericită pentru noi, dar trebuie să dăm dovadă de multă înţelepciune şi mult calm”. 

„Sunt o persoană puternică şi nu am lăsat niciodată partidul la greu. Atunci când poate unii au făcut un pas în spate, eu am mers înainte. Nu am demisionat nici când am fost premier şi au fost clipe grele. Acum în partid noi nu avem nevoie de o perioadă conflictuală, o perioadă de nelinişti, o perioadă în care să ne bătem unii cu alţii. Trebuie să facem o opoziţie activă”.

Referitor la faptul că toți candidații PSD care au pierdut prezidențialele au pierdut, la scurt timp, și șefia partidului, Viorica Dăncilă a spus: „Ce pot să spun cu certitudine este că nu-mi dau demisia, dacă colegii vor considera că trebuie să fac acest pas, atunci trebuie să facem un congres pentru că am fost aleasă prin congres. Eu cred că trebuie să fim foarte înţelepţi”.

Klaus Iohannis a obţinut 63,17% din voturi, iar contracandidata sa, Viorica Dăncilă, a obţinut 38,62%, după centralizarea voturilor din 18.422 de secţii de votare, adică 98,26% din totalul de 18.742 de secţii.

Candidatul PSD la prezidețiale, Viorica Dăncilă, a reușit să câștige în fața lui Iohannis doar în în cinci judeţe, în cel de-al doilea tur al prezidenţialelor, cel mai mare scor fiind înregistrat în Teleorman. În Sibiu şi Cluj, Klaus Iohannis a luat peste 80% din voturi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te