Cum va fi vremea de Florii și de Paște? Ce ne așteaptă în vacanța de 1 mai? Prognoza specialiștilor

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 21.04.2024 - 16:28
Cum va fi vremea de Florii și de Paște - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Cum va fi vremea de Florii și de Paște? Ce ne așteaptă în vacanța de 1 mai? După o perioadă cu temperaturi ca de vară, capricioasa primăvară ne oferă, în această perioadă, valori termice sub cele normale pentru data la care ne aflăm. Ce urmează din acest punct de vedere?

SHARE

Cum va fi vremea de Florii și de Paște? Ce ne așteaptă în vacanța de 1 mai? Dacă vă faceți planuri pentru perioada Sărbătorilor pascale, dar și în privința minivacanței e 1 mai, ar fi bine să țineți cont de prognoza specialiștior, ca să nu aveți surprize neplăcute.

Cum va fi vremea de Florii și de Paște? Ce ne așteaptă în vacanța de 1 mai? Prognoza specialiștilor

După vara grăbită, meteorologii anunţă valori sub nivelurile normale pentru în perioada următoare.

Astfel, specialiștii  Administratiei Naționale de Meteorologie (ANM) atenționează că și săptămâna viitoare temperaturile vor fi chiar în scădere față de cea precedentă, iar precipitațiile vor stropi zone întinse ale țării.

Citește și: Până când ține vremea rea? Meteorologii au emis avertizări pentru mare parte din țară

„Ploile vor continua luni, de această dată pe partea de nord și nu se încheie aici acest episod mai ploios și în zilele următoare, marți, miercuri ne așteptăm ca țara noastră să fie traversată de sisteme noroase și de ploi, de această dată mai însemnat pe partea de sud-vest. 

Practic, până miercuri așteptăm episoade succesive cu ploi și cantități chiar mai însemnate de apă, peste 15-20 de litri pe metru pătrat, iar la munte, ținând cont că temperaturile se mențin coborâte, așteptăm ninsori și lapoviță la peste 1.500 metri și chiar depunerea unui strat de zăpadă mai important în Carpații Meridionali”, a spus meteorologul ANM, Mihai Huştiu, sâmbătă,, la Antena 3 CNN.

Conform acestuia, abia de miercuri vremea va începe să se încălzească, mai ales în partea de sud-est a țării, unde temperaturile vor ajunge chiar la 24-25 de grade Cesius prin Muntenia, estul Munteniei și în Dobrogea.

Dar meteorologii vin și cu vești bune în privința perioadei ce cuprinde Floriile, Paștele și minivacanța de 1 mai. Astfel, sunt șanse mari, conform estimătilor, să ne bucurăm de o vreme frumoasă.

Citește și: Cât costă minivacanța de 1 Mai? Unii o pot plăti cu voucherele de vacanță și pot pleca la mare

„Estimarea pentru următoarele patru săptămâni și mai ales și ultima intervalul 29 aprilie - 6 mai, care cuprinde perioada Sărbătorilor pascale, arată o vreme ușor mai caldă în jumătatea estică, cu abateri termice pozitive mai mari chiar în zona litoralului.

Acest lucru poate indica faptul că în perioada respectivă putem să avem o vreme în general frumoasă.

Nu excludem ca și ultima lună de primăvară, practic, care reprezintă și cea mai instabilă lună a primăverii și cea mai caldă, să aducă din nou aceste tendințe de vreme schimbătoare și cu variații semnificative", a precizat Elena Mateescu, șefa ANM, potrivit sursei citate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te