Cum se apără judecătoarea agresată de soțul ei care o spiona când se iubea cu grefierul la birou

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 13.01.2022 - 11:48
Judecătorea și-a dat demisia din funcția de vice-președinte al Curții de Apel București Foto: Ziua de Constanta

Judecătoarea Mirela Croitoru, de la Curtea de Apel București, a spus că a demisionat din funcția de vice-președinte al instanței și a vorbit despre agresiunile la care a fost supusă de fostul ei soț, colonel de armată.

SHARE

Un colonel de armată din București a fost condamnat recent de Tribunalul Militar pentru violarea vieții private și violență în familie. El și-a spionat soția și a surprins-o făcând sex cu grefierul, inclusiv în biroul de la Curtea de Apel, conform dosarului întocmit de procurori.

Citește și: O judecătoare se iubea cu grefierul în birou, la Curtea de Apel București. Soțul, colonel, o spiona

Judecătoarea Mirela Croitoru a ținut să facă precizări referitoate la artciolele apărute în presă despre articolele apărute în presă cu privire la un magistrat.

Citește și: Interlopul legionar, care a împușcat un hacker din Bacău, extrădat sub paza armatei franceze

"În cursul anului 2019, reținând ca fiind dovedite violențele fizice, psihice și sociale ale soțului judecătoarei, instanța competentă a emis un ordin de protecție, acesta să nu se mai aproprie de soție, de copii şi de locul de muncă al soției (Curtea de Apel), la mai puţin de 300 metri.

Citește și: Doctorița campioană la vaccinare și premiată de prefect, reținută pentru vaccinări la chiuvetă

Soția a decis că trebuie să divorțeze. Pus în faţa acestei decizii, fostul soţ a retras toţi banii acumulați în conturi comune, pe parcursul căsătoriei, transferându-i pe conturi al căror titular era doar el. Mai mult, a plasat în geanta (fostei) soții dispozitive de înregistrare, pentru a eluda ordinul de protecţie.

Aceste fapte au determinat soția să formuleze plângere penală. Fiind audiat în cadrul acestui dosar penal, soțul inculpat a înţeles să se apere prin a aduce o serie de calomnii la adresa soției, calomnii care, în opinia lui, ar fi fost de natură să îi justifice faptele.

Declaraţia inculpatului, conţinând aceste calomnii, a fost preluată în rechizitoriul întocmit de parchet, iar rechizitoriul a fost preluat în sentinţa penală, prin care fostul soț a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de violare a vieţii private, violenţă în familie, ameninţare şi influenţarea declaraţiilor.

Alegațiile fostului soț, cuprinse în declarația lui din dosarul penal, nu au fost reținute nici de către parchet și nici de instanțe, nici de instanța penală și nici de instanța civilă în procesul de divorț.

În data de 14 decembrie 2021, imediat după ce a aflat soluţia de condamnare, fostul soț a sunat-o pe fosta soție pe telefonul mobil, deşi, potrivit sentinţei penale, avea interdicţia de a lua legătura cu ea, şi i-a transmis că acum nu îi mai pasă de nimic şi că singurul lui scop este să o distrugă pe plan profesional şi social.

Apoi toate calomniile îndurate de judecătoare pe parcursul procesului de divorţ, al procesului de partaj bunuri comune şi al procesului penal, au fost crezute și preluate în presă, fără respect pentru adevăr și fără o minimă verificare.

Magistratul a demisionat din funcţia de conducere, pentru a separa ştirile din presă legate de viaţa personală de imaginea instanţei.

În speranţa că adevăratele valori, precum dreptatea, onestitatea și adevărul, care stau la baza oricărui sistem judiciar/nonjudiciar, își vor găsi drumul spre lumină, am înţeles să scriu aceste cuvinte", a scris judecătoarea Mirela Croitoru, pe site-ul juridice.ro. 

Soțul, colonel de armată, i-a pus în căptușala genții un dispozitiv de înregistrare

Dosarul penal a fost deschis în 2019, după ce magistratul a descoperit în geantă un dispozitiv cu ajutorul căruia ar fi fost înregistrate mai multe activităţi zilnice legate de serviciu, precum deliberări la finalul unor procese, dar şi un act sexual pe care judecătoarea l-ar fi întreţinut cu un alt bărbat decât soţul ei.

Confruntat şi ameninţat cu dosarul penal, acesta ar fi agresat-o şi ameninţat-o, potrivit înregistrărilor pe care femeia le-ar fi depus la dosar.  

Încă de la prima înregistrare, declară inculpatul, și-a dat seama că soția sa are o relație cu un alt bărbat, cu care avea și o relație de serviciu, însă inițial nu și-a dat seama despre cine este vorba, făcând ulterior alte demersuri, care l-au condus la concluzia că soția sa are o relație cu grefierul cu care lucra la Curtea de Apel București, martorul E.G..

În concret, inculpatul, a relatat că a constatat că soția sa avusese relații intime cu acesta în după-amiaza zilei de 25.09.2019, cel mai probabil la domiciliul bărbatului.

Deopotrivă, inculpatul a mai declarat că din discuțiile înregistrate în modalitatea mai sus arătată, a rezultat că și în data de 30.09.2019, soția sa s-a întâlnit după programul de lucru din nou cu martorul E.G., la Hotelul „Casa V____” din capitală, unde cei doi au întreținut din nou relații sexuale, întâlnirea fiind înregistrată pe dispozitivul plasat de inculpat în geanta persoanei vătămate; în data de 13.10.2019, în jurul orelor 1700, persoana vătămată a întreținut relații sexuale cu numitul E.G. în biroul de serviciu din cadrul Curții de Apel București; în data de în jurul orelor 1630-1700, soția sa a întreținut relații sexuale cu E.G. în biroul de serviciu din cadrul Curții de Apel București, ”partida” (sublinierea procurorului) respectivă fiind înregistrată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te