Un prim traseu alternativ ar începe din Bulevardul Ghencea cu autobuzul 302, apoi cu oricare dintre autobuzele 96/139 până la stația de metrou Politehnica,mergând apoi spre stația Piața Unirii . De aici, schimbăm magistrala, ajungând la Piața Unirii M2 și mergând apoi până la stația Aviatorilor. Ajunși în acest loc, din stația Charles de Gaulle puteți oricare dintre autobuzele 335,331.
Bicicletele, o variantă sănătoasă
Pentru cei dornici de mișcare o altă alternativă ar putea fii mersul fie pe bicicletă,fie pe trotineta electrică.
În anumite centre poţi închiria bicicleta doar cu ajutorul unui act de identitate (BI, CI, carnet de conducere sau paşaport), însă în altele vei fi nevoit să semnezi un contract de închiriere.
Acestea sunt câteva dintre punctele închiriere din Capitală:
Cicloteque are 3 centre în Capitală: Parcul Tineretului (intrarea Şincai), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) şi Facultatea de Drept (Bd. Mihail Kogalniceanu Nr. 36-46)
Dacă ai cont Cicloteque, pentru o oră de pedalat tariful este de 2 lei. Cei care nu doresc să işi facă abonament, vor plăti 10 lei pe oră. Elevii, studenţii, pensionarii şi şomerii beneficiază de preţuri reduse cu 50%. Închirierea, rezervarea şi plata se pot face şi online.
Site: http://www.cicloteque.ro/
Bucureșteni au la dispoziţie patru centre l'Velo :două în Parcul Herăstrău, unul în Parcul Tineretului şi altul în Parcul Izvor.
Acestea sunt deschise de luni până duminică, între orele 10.00 şi 21.00.
I’Velo este un program de bike-sharing gratuit, aşa că nu se percepe tarif, în limita a două ore, iar un adult poate închiria maxim 3 biciclete.
Serviciul pentru care se percepe taxa este cel de rezervari: 3 lei/ora şi 15 lei/zi. Se pot rezerva maximum patru biciclete, pentru cel mult 48 de ore.
Site: http://www.i-velo.ro
Magazinul Raitabike este situat pe strada Ion Brezoianu 35, lângă Parcul Cişmigiu. Se pot închiria Mountain Bike sau biciclete de oraş, dar și accesorii cum ar fi: portbagaj, suport pentru maşină, caşti de protecţie sau cauciucuri speciale.
Programul zilnic începe de la ora 10.30 şi se încheie la ora 20.00. Bicicletele şi întreg echipamentul pot fi închiriate pentru minim 2 ore.
Tarifele variază, însă toate includ casca de protecţie şi dispozitivul antifurt. Bicicleta de oraş are un tarif de 50 de lei în timpul săptămânii, respectiv 60 de lei de vineri până duminică.
Site: http://www.raitabike.ro/
Centrul Aventuria se află pe strada Gheorghe Missail 62, în apropierea pieţei Domenii. Clienții pot opta pentru: biciclete de oraş sau Mountain Bike.
Programul de lucru în timpul săptămânii este între orele 9.00 şi 20.00. Sâmbată, centrul este deschis de la 10.00 la 14.00.
Tarifele sunt diferite în funcţie de tipul de bicicleta, de la 45 la 60 de lei.
Site: http://www.aventuria.ro/
Casca de protecţie şi lanţul antifurt sunt recomandate atunci când închiriezi o bicicletă, însă nu toate centrele oferă aceste facilităţi gratuit. Se pot obţine reduceri substanţiale în cazul grupurilor de mai multe persoane.
Trotinete electrice
Pentru cei care nu au o condiție fizică care să le permită naveta pe bicicletă, există soluția trotinetelor electrice :Wolf-e, Lime sau Flow. Pentru Wolf-e deblocarea costă 2 lei și apoi se adaugă 50 de bani/minut. Tariful unei trotinete Lime este de 3 lei la deblocare plus 60 de bani/minut de călătorie. În cazul lui Flow, costul de pornire este 2 lei, la care se adaugă 50 de bani/km.
Pentru cei care vor să achiziționeze un astfel de vehicul, prețurile sunt între 1.000 și 2.000 de lei.