Cum e posibil ca la o singură casă să aibă domiciliu 7000 de persoane? Proprietarii au făcut o avere

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 23.05.2024 - 17:03
Cum e posibil ca la o singură casă să aibă domiciliu 7000 de persoane? Proprietarii au făcut o avere Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilsutrativ)

Mii de ucraineni refugiați și-au găsit domiciliul într-o casă la ţară în județul Botoșani. Proprietarul a făcut o avere din această situație.

SHARE

Doar la un singur domiciliu ar figura că locuiesc aproape 7.000 de oameni. Cel care spune asta este chiar proprietarul imobilului care recunoaşte că a primit bani pentru înlesnirea întocmirii documentelor, în mare parte de la cetăţeni ucraineni.

După ce s-a văzut cu mii de oameni care figurează în cei câţiva zeci de metri pătraţi ai locuinţei, acesta a vrut să intre în legalitate. Bărbatul spune că, deşi a vrut să se retragă din afacere o angajată din primărie ar continua să emită acte pe domiciliul său.

Un alt localnic susţine că a procedat la fel, iar acum autorităţile s-au sesizat, de la DNA până la Parchet. Revoltaţi, cei doi protestează în faţa primăriei din Vârfu Câmpului şi pretind chiar că au intrat în greva foamei.

Cum e posibil ca la o singură casă să aibă domiciliu 7000 de persoane? Proprietarii au făcut o avere

„Era 50 de euro de persoană” Povestea a început în 2018 şi a continuat ani buni, timp în care, potrivit celor doi denunţători, mii de ucraineni ar fi fost cazaţi fictiv în gospodăriile din Vârfu Câmpului, conform Monitorul de Botoșani.

„La solicitarea unui prieten cu domiciliul în Ucraina, colegi de arme. Am început să pun persoane în spațiu, în spațiul meu de locuit, pentru întocmirea cărților de identitate.

Am funcționat așa vreun an de zile. Era 50 de euro de persoană. Primeam bani, da, primeam bani”, a spus Aurel Ciubotariu.

Un alt vecin a intrat în cercul vicios și s-a trezit cu 300 de persoane care apar pe domiciul său.

Citește și: VIDEO Rusia atacă cu superavionul MiG-31I cu rachete hipersonice și componente SUA. De ce e mortal?

300 de persoane pe un singur domiciliu

Oamenii sunt nemulţumiţi acum că, deşi chiar ei au recunoscut neregulile la care au luat parte, anchetatorii nu au luat vreo măsură.

„300 și ceva de persoane au pus fără știrea mea, adică o semnat în locul meu pe cererea de luare în spațiu. 

Citește și: Ucraina, bombardată de ruși, cu drone, în noaptea de Înviere. Orașul Harkov, atacat de trei ori

Deci, statul român le acordă cetățenia, dau un jurământ, sunt persoane care nici măcar nu știu limba română. Nu știu cum au dat jurământul, aici la Bucecea vin băieți care nu știu românește și le traduce, că ei nu știu ce să ceară.

Ar trebui să nu le facă buletin. Cum vine după buletin, dacă el nu știe românește. La jurământ te întreabă românește, deci trebuie să dai jurământul”, a completat şi Petru Alemnăriţei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te