Cum clasa un procuror celebru dosarele de evaziune ale prietenilor săi. Ce șpăgi primea

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.03.2024 - 16:37
Cum clasa un procuror celebru dosarele de evaziune ale prietenilor săi Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Un fost șef din DIICOT este cercetat în calitate de suspect într-un dosar de corupție. Acesta ar fi primit cadouri de la prietenii săi evazioniști pentru a-i scăpa de dosare penale.

SHARE

Fostul șef al Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt, procurorul Claudiu Negrilă, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, este în mijlocul unui alt scandal. 

Acum este cercetat în calitate de suspect pentru infracțiuni de corupție, împreună cu alți 3 suspecți, între care și un ofițer de poliție. 

Cum clasa un procuror celebru dosarele de evaziune ale prietenilor săi. Ce șpăgi primea

Procurorul este bănuit că a luat mită în formă continuată. Mai exact, ”în perioada noiembrie - decembrie 2023, a acceptat achitarea unor servicii de transport aerian şi a folosit în interes personal un autoturism, de la două persoane, administratori de societăţi comerciale, cercetate pentru evaziune fiscală şi alte infracţiuni într-un dosar penal aflat în instrumentarea sa” spun ofițerii Direcției Generale Anticorupție.

Apoi, în perioada noiembrie 2021 - ianuarie 2024, deşi se afla în stare de incompatibilitate, a instrumentat şi soluţionat, prin clasare, două dosare penale în care erau cercetaţi, pentru evaziune fiscală şi alte infracţiuni, 3 prieteni de-ai săi  – administratori de societăţi comerciale, iar, în perioada mai 2022 - prezent, a păstrat în instrumentare un dosar penal în care era cercetat un alt prieten.

Mai mult, investigatorii spun că acesta a permis accesul unor persoane neutorizate la informații confidențiale, xerocopiind un dosar penal 

Și mai este cercetat și pentru abuz în serviciu, raportat la faptul că, în luna ianuarie 2024, a înţeles să se folosească de calitatea sa, de cunoştinţele sale juridice şi experienţa sa profesională pentru a afecta cursul unui dosar civil aflat pe rolul instanţelor de judecată, în care era parte un ofiţer de poliţie.

Pentru probarea cauzei penale, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea și la delegarea procurorilor din cadrul Parchetulului de lângă Curtea de Apel Craiova, împreună cu polițiști ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au efectuat, în data de 12.03.2024, 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Slatina, jud. Olt şi Craiova, jud. Dolj.
 
În dosar mai sunt anchetați doi oameni de afaceri și un ofițer de poliție. Acesta din urmă este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu. În luna ianuarie 2024, el l-a determinat pe procurorul în cauză să-şi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, în sensul a se întocmi şi înregistra la acesta în lucru un dosar penal, de natură să suspende judecata într-un dosar civil, în care ofiţerul de poliţie era parte.

De asemenea, un fost administrator al unor societăți comerciale a fost arestat după ce s-a descoperit că în luna ianuarie 2024, i-a înmânat unui ofiţer de poliţie, autorizat în cauză ca investigator cu identitate reală, sumele de 10.000 lei, respectiv 5.000 lei, în acelaşi scop, al direcţionării în favoarea sa a cercetărilor într-un dosar penal.

Prins băut la volan

În vara anului trecut, Procurorul Claudiu Negrilă, fostul șef al DIICOT – BT Olt, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a fost oprit în trafic în Slatina, în cadrul unei acțiuni desfășurate de către polițiștii rutieri.

A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, procurorul a fost însoțit la spitalul din Slatina pentru recoltarea de probe biologice.

Având în vedere calitatea de procuror a șoferului testat, dosarul a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, aspect confirmat de reprezentanții unității de parchet.

Inspectoratul Județean de Poliție Olt nu a oferit date cu privire la acest caz nici în ziua acțiunii pe linie rutieră și nici în zilele următoare, deși în buletinele de presă au fost mediatizate exemplele altor șoferi în cazul cărora s-au făcut constatări similare, a transmis Adevărul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te