Cum circulă autobuzele de Revelion? Care este situația metroului în această noapte?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 31.12.2023 - 17:27
Cum vor circula autobuzele de Revelion - Foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA - cu rol ilustrativ

Circulația autobuzelor de Revelion, dar și a metroului, se va desfășura în această noapte după un program special, adaptat evenimentului..Dacă aveți drumuri de făcut, este bine să știți care va fi orarul de funcționare al acestora.

SHARE

Cum circulă autobuzele de Revelion și care este situația metroului în această noapte? Dacă aveți drumuri de făcut, este bine să știți care va fi orarul mijloacelor de transport în comun din Capitală.

Cum circulă autobuzele de Revelion? Care este situația metroului în această noapte?

Pentru noaptea trecerii dintre ani, Metrorex a anunțat că metroul va circula până la ora 05.00 a dimineții de 1 ianuarie. Dar, firește, intervalele vor fi mai mari decât cele obișnuite, ele fiind de 10 minute, până la ora 02.00, apoi de circa 20 de minute, până la ora 05.00.

„De Revelion ai transportul garantat pentru cea mai tare petrecere dintre ani. În noaptea de Revelion, trenurile de metrou vor circula între orele 23:00 – 02:00 la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 02:00 până la ora 5:00, la un interval de circa 20 minute”, a transmis Metrorex într-o postare făcută pe pagina de Facebook.

Citește și: Care zonă a Pământului va intra ultima în 2024? Ce oră va fi în România?

De asemenea, Societatea de Transport București (STB) a anunțat că în noaptea de Revelion serviciul de transport public este asigurat de cele 24 de linii de noapte, precum și de linia de autobuz 100, care funcționează non-stop.

„Astfel, liniile de noapte N1 și N10 funcționează pe traseu circular, corespunzător pe timpul zilei liniilor de tramvai 1 și 10.

Liniile de noapte N101 – N122 funcționează pe trasee radiante, cu plecări de la terminalele „Piața Unirii” către cartiere, astfel încât să fie asigurate legăturile principale cu toate zonele din București.

Tot cu plecare de la „Piața Unirii”, autobuzele liniei 100 circulă și pe timp de noapte pe traseul care duce spre Aeroportul Internațional Henri Coandă”, se arată în comunicatul postat pe site-ul STB.

În plus, cu ocazia organizării evenimentului „Revelion 2024 – Reverie de iarnă” în Parcul Titan, de la ora 23:00 cână la 01.00 dimineața, circulația rutieră va fi restricționată (exceptând-o pe cea a tramvaielor) pe Str. Liviu Rebreanu, pe tronsonul cuprins între Str. Câmpia Libertăţii și Bd. Nicolae Grigorescu.

Autobuzele liniilor 311 şi 330 vor efectua ultima semicursă pe trasee modificate, astfel:

  • Linia 311 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Rosetti” şi intersecţia Str. Baba Novac/Str. Câmpia Libertăţii, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Str. Baba Novac, Str. Constantin Brâncuşi, Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Postăvarului, Bd. 1 Decembrie 1918, până la capătul de linie „Faur”;
  • Linia 330 va funcţiona pe traseul de bazǎ ȋntre terminalul „Complex Comercial Băneasa” şi intersecţia Str. Baba Novac/Str. Câmpia Libertăţii, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri, pe Str. Baba Novac, Str. Constantin Brâncuşi, Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Liviu Rebreanu, Str. Brăţării, Drumul Gura Făgetului, până la capătul de linie „Parc Teilor”.

Citește și: VREMEA Vine prăpădul după Revelion. Temperaturile o iau razna și vremea se schimbă complet

Pentru a afla în timp real orele de sosire în stații a mijloacelor de transport public, STB recomandă utilizarea aplicației gratuite Info Transport București, disponibilă în Google Play și App Store, precum și pe site-ul STB, la adresa: https://info.stbsa.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te