Care zonă a Pământului va intra ultima în 2024? Ce oră va fi în România?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 31.12.2023 - 16:35
Omenirea sărăborește la ore diferite intrarea în 2024 - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Care zonă a Pământului va intra ultima în 2024? Noul an se va instala treptat pe toată suprafața Terrei, fiind nevoie de 26 de ore pentru ca întreg globul să ajungă la data de 1 ianuarie. Dacă unele țări au sărbătorit deja acest lucru, altele mai au de așteptat ore bune.

SHARE

Care zonă a Pământului va intra ultima în 2024? Peste aproximativ 8 ore, românii vor intra în noul an. Dar 2024 este deja instalat în anumite țări, după cum altele mai au de așteptat ore bune până să ajungă la 1 ianuarie.

Care zonă a Pământului va intra ultima în 2024? Ce oră va fi în România?

2024 se apropie cu pași repezi. Dar el este prezent deja în anumite zone ale planetei care au intrat deja în noul an.

În total, există 39 de fusuri orare locale diferite pe glob - unele diferă cu 15 sau 30 de minute față de fusurile apropiate - inclusiv două care sunt cu mai mult de 12 ore faţă de Greenwich Mean Time (GMT), ceea ce înseamnă că este nevoie de 26 de ore pentru ca întreaga lume să întâmpine Anul Nou.

În fiecare an, primul teritoriu care intră în noul an este Insula Kiribati, situată în Oceanul Pacific, a intrat deja în 2024 la ora 12.00, ora României, având un avans de 14 ore faţă GMT.

Citește și: VREMEA Vine prăpădul după Revelion. Temperaturile o iau razna și vremea se schimbă complet

La ora 13.00, Tonga, Samoa şi părţi din Noua Zeelandă au ajuns și ele în 2024, urmate, tot după o oră, de o bună parte a Australiei, inclusiv Melbourne., întregul continent australian fiind în noul an pe parcursul altor 60 de minute, conform cnn.com.

La ora 17.00, ora României, vor ciocni paharele de șampanie și vor lansa artificii locuitorii din țările Asiei de Est, din Japonia, China şi cele două Corei, până în Filipine, Thailanda şi Maldive. Vor fi urmate de statele din Asia Centrală şi Orientul Mijlociu.

Primele ţări europene care urmează să întâmpine 2024 sunt Rusia și ţările din Caucaz. Apoi va veni rândul României, Ucrainei, Moldovei şi al vecinilor din Balcani, dar şi a unei mare părți din continentul african.

Mare parte din Europa de Vest va intra în 2024 după o oră mai târziu, iar țări precum Marea Britanie, Portugalia și Islanda vor face același lucru după două ore față de România.

În Statele Unite, pe coasta de est, noul an vine când în România va fi deja ora 7 dimineața a zilei de 1 ianuarie 2024.

Cei de pe coasta de vest, inclusiv Los Angeles-ul, vor mai avea de așteptat. Ei vor întâmpina noul an, abia duminică, la ora 10:00, ora României.

Citește și: Ce impozit îți oprește statul din pensie de la 1 ianuarie? Cine rămâne cu pensia întreagă?

Printre ultimii locuitori care vor intra în noul an sunt cei din Hawaii, Tahiti şi Samoa Americană. La ei, 2024 va ajunge când în România va fi ora 13:00 a primei zile a noului an.

Dar cei din urmă pământeni care vor păși în 2024, când în România va fi deja ora 14.00, vor fi cei dintr-o mare parte din insulele periferice minore ale SUA (teritorii americane neîncorporate din Pacific), inclusiv insula Baker și insula Howland.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te