Cum au plănuit amantele criminale uciderea soțului uneia dintre ele: au studiat omoruri celebre

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.07.2022 - 10:00
Două femei din Bihor, care se iubeau pe ascuns, Venkli Tünde și Ruba Annamária, au plănuit uciderea soțului unei dintre ele Venkli Istvan Foto: Facebook

Două femei din Bihor, care se iubeau pe ascuns, Venkli Tünde și Ruba Annamária, au plănuit uciderea soțului unei dintre ele și au studiat tratate de drept și articole despre omoruri celebre ca să poată scăpa cu o pedeapsă cât mai mică.

SHARE

Informaţiile apar în rechizitoriul cu care Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor le-a trimis în judecată atât pe cele două bihorence din localitatea Şimian, Venkli Tünde, respectiv Ruba Annamária, cât şi pe Nagy Ioan, bărbatul părtaş la crimă.

Citește și: Cum a plătit interlopul Oiță un asasin ca să-i ucidă partenerul ce nu voia să investească în cocaină

Victima, Venkli István, soţul celei dintâi şi verişor cu cea de-a doua, a fost dată dispărută la Poliţie de soţia sa, pe 21 decembrie 2021. Femeia susţinea că a plecat de acasă în noaptea de 18/19 decembrie, iar de atunci n-a mai dat niciun semn.   

Citește și: VIDEO Interlopul oltean Rechinu și-a blocat extrădarea din Mexic chiar dacă l-a părăsit și avocatul

În actul de acuzare se arată că soţii Venkli au avut vreme îndelungată o căsnicie de faţadă. Cei doi s-au căsătorit în 2000, iar în 2010 au divorţat, după ce bărbatul şi-a prins soţia că îl înşela. Au continuat să locuiască împreună, pentru că aveau doi copii iar în 2017, s-au şi recăsătorit, însă doar formal.  

Citește și: Chimistul licențiat al grupării Hell's Angels poate să cheltuie bani pentru dezvoltarea României 

Femeia a lucrat mult timp într-o fabrică de pantofi unde s-a împrietenit cu verişoara bărbatului, Ruba Annamária, rămasă văduvă şi cu un copil de crescut. În 2018, Venkli Tünde şi-a înfiinţat propriul atelier de cusut, acasă, iar Annamária muncea împreună cu ea, împărţind câştigurile, conform Adevărul. 

Bărbatul lucra în construcții și cânta la nunți și petreceri

Venkli István lucra în construcţii şi făcea parte dintr-o formaţie care cânta la nunţi şi petreceri. Ca atare, cele două femei au început să petreacă tot mai mult timp împreună, iar prietenia lor s-a transformat într-o poveste de amor. În decembrie 2021, însă, au apărut problemele, căci soţul femeii ar fi vrut să reia viaţa de cuplu cu soţia sa. Însă femeia nu-l mai voia însă nici nu îndrăznea să-i spună motivul.  

Amanta a pus presiune pe soția lui István: ori se despart, ori divorțează

Pe 15 decembrie 2021, i s-a plâns iubitei care i-a prezentat două variante: fie se despart, fie să divorţeze. Tünde le-a respins pe ambele: o iubea pe Annamária dar dacă şi-ar fi părăsit soţul cu care avea doi copii pentru o femeie, ar fi fost stigmatizate social pe viaţă. Ca atare, au decis ele, István trebuia să dispară.   

Citește și: VIDEO Pistolarul cu BMW, bătut temeinic de un bărbat căruia îi trăsese 11 bile în cap și în față

Tünde s-a gândit iniţial să-l otrăvească, motiv pentru care întreaga după-amiază a căutat pe internet informaţii despre cucută, dimetilmercur, poloniu, verificând proprietăţile, cantitatea de care ar avea nevoie, cum pot fi administrate fără ca „ţinta” să le găsească. În final, discutând cu iubita, au ajuns la concluzia că substanţele puteau fi descoperite şi ar fi devenit principalele suspecte. Aşa că au stabilit că cea mai simplă metodă ar fi să angajeze un ucigaş.   

Au luat legătura cu un recuperator. Prețul: 40.000 de lei

Annamária a luat legătura cu Nagy Ioan, un recuperator cunoscut în zona Valea lui Mihai, care a acceptat să le facă serviciul în schimbul a 40.000 lei.

În seara zilei de 18 decembrie, victima a fost chemată la marginea unei păduri de lângă Şimian, unde a fost ucisă: Nagy l-a lovit pe bărbat cu un topor în cap apoi şi el, şi Annamária l-au înjunghiat de mai multe ori, până nu a mai mişcat. Cadavrul i-a fost îngropat lângă o fostă carieră de piatră din oraşul Valea lui Mihai, telefonul i-a fost ars iar maşina cu care a fost transportat cadavrul a fost vândută.  

În perioada care a urmat, Tünde a pozat în soţie îngrijorată: a organizat operaţiuni de căutare,  a postat anunţuri pe reţeaua de socializare. În acelaşi timp, femeile au intrat apoi pe contul de Messenger al victimei, ca să pară că trăieşte, i-au trimis mamei bărbatului un SMS în numele lui. Pentru asta, Annamária s-a dus în Carei, a cumpărat o cartelă şi un telefon, pe care apoi le-a ars.  

Cum au fost prinse

Când, pe 9 aprilie 2022, au fost reaudiate de poliţiştii din Şimian, s-au prins că sunt în atenţie. Aşa că au conceput un nou plan:  s-au apucat să lectureze Codul Penal, studii de drept, articole despre omoruri celebre, articole scrise de avocaţi, pentru a construi o poveste pe care urma să o „autodenunţe” Annamária. Ea urma să-şi asume în exclusivitate vinovăţia, în vreme ce Tünde urma să o aştepte să se elibereze.  

Scenariul a fost pentru ucidere din culpă, pedepsită mult mai blând decât un omor: soţii Venkli s-au certat, ea a intervenit şi l-a împins pe bărbat, care s-a lovit cu capul de gresie şi a murit. Speriate, i-au dus cadavrul în Oradea şi l-au aruncat în Criş. Cele două nu au prevăzut însă că telefoanele le-au fost puse sub ascultare şi, sfătuindu-se despre caz, au picat „pe interceptări”.   

Pe 13 aprilie, atât femeie cât şi asasinul plătit au fost arestaţi, iar acum au fost trimişi în judecată. Cenkli Tünde va răspunde pentru complicitate la violenţă în familie sub forma omorului calificat, Ruba Annamária va fi judecată pentru violenţă în familie în forma omorului calificat, în timp ce Nagy Ioan este acuzat de omor calificat. 
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te