duminică 05 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

Cum au ajuns românii cei mai mari consumatori de kebab din lume. Un bucureștean are mii de comenzi

Data publicării: 12.07.2024 • 15:45 Data actualizării: 12.07.2024 • 16:41
Cum au ajuns românii cei mai mari consumatori de kebab din lume. Un bucureștean are mii de comenzi  - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Cum au ajuns românii cei mai mari consumatori de kebab din lume. Un bucureștean are mii de comenzi - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Cum au ajuns românii cei mai mari consumatori de kebab din lume. Un bucureștean are mii de comenzi. Cum a reușit această performanță și cum stăm la statistici?

Cum au ajuns românii cei mai mari consumatori de kebab din lume. Un bucureștean are mii de comenzi. Cum a reușit această performanță și cum stăm la statistici?

Românii, cei mai mari consumatori de kebab din lume

România acoperă 69% din comenzile de kebab din regiunea Europei de Sud-Est, anul trecut românii comandând 4 milioane de bucăţi, conform unei analize realizate de Glovo cu ocazia Zilei Internaţionale a Kebabului, sărbătorită la nivel global pe 12 iulie.

Citește și: VIDEO Două eleve de clasa a 7-a și-au dat "interval" la terminarea orelor pentru un băiat

Astfel, România s-a situat pe primul loc la comenzile de kebab din ultimul an la nivel global, din toate cele 23 de ţări în care operează Glovo.

În topul sortimentelor de kebab comandate de utilizatori se numără shaorma mare de pui, kebab la farfurie mare, shaorma cu carne de curcan şi kebap de pui cu brânză.

Citește și: VIDEO Trei elevi, în stare de ebrietate la școală. Unul dintre ei, pus jos. Acuzații de abuz

De asemenea, în clasamentul celor mai apreciate ingrediente se situează puiul, urmat de curcan, vită, amestec mix şi falafel.

Totodată, mai mult de jumătate de milion dintre comenzile de kebab sunt livrate în formatul la farfurie, cu o creştere a cererii cu 17% faţă de 2022, se menţionează într-un comunicat al platformei de comenzi online.

"Minutul de aur s-a înregistrat anul trecut pe 21 noiembrie, la ora 19:14, când s-au livrat peste 30 de comenzi de kebab în toată ţara. De asemenea, ziua în care au fost livrate cele mai multe comenzi din ultimele 12 luni a fost 8 martie, când s-au livrat peste 600 de porţii de kebab pe oră, urmată de 12 ianuarie şi 15 martie. În ceea ce priveşte intervalul orar, vârful comenzilor a fost înregistrat la ora 19:00, utilizatorii preferând kebabul în special pentru masa de seară. Astfel, 35% dintre comenzile din ultimul an au fost livrate în intervalul 18:00 - 21:00, în timp ce 27% dintre comenzi au fost plasate între 12:00 - 15:00", se arată în comunicat.

Mai multe articole din secțiunea Actualitate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră