Cum au ajuns două surori în stare gravă la Terapie Intensivă după ce au mâncat o salată

DE Mona Lazăr | Actualizat: 04.07.2024 - 20:34
Cum au ajuns două surori în stare gravă la Terapie Intensivă după ce au mâncat o salată Foto: profimediaimages.ro

Cum au ajuns două surori în stare gravă la Terapie Intensivă după ce au mâncat o salată. Autoritățile medicale americane au intrat în alertă și au deschis o anchetă după ce două surori din California care au mâncat la o petrecere în familie salată cu cactus au ajuns la ATI.

SHARE

Cum au ajuns două surori în stare gravă la Terapie Intensivă după ce au mâncat o salată. Autoritățile medicale americane au intrat în alertă și au deschis o anchetă după ce două surori din California care au mâncat la o petrecere în familie salată cu cactus au ajuns la ATI. 

Citește și: Un bărbat a ajuns în spital după ce a mâncat două conserve de pește. Era să moară

Ulterior s-a ajuns la concluzia că segmentele de cactus nu au fost bine consevate și conțineau C botulinum. Bacteria este extrem de periculoasă și ajunsă în organismul uman atacă nervii, provocând paralizia mușchilor și a organelor precum plămânii, arată dailymail.co.uk.

Cum au ajuns două surori în stare gravă la Terapie Intensivă după ce au mâncat o salată

Alte aproximativ zece persoane care au participat la petrecere au fost internate cu simptome de botulism, inclusiv vedere încețoșată și vertij, dar unele dintre ele și-au revenit și au fost externate.

Citește și Ce produse nu trebuie cumpărate din supermarket nici la reducere! Pericol de toxiinfecție alimentară

Norma Sanchez, specialist în boli transmisibile de la Departamentul de Sănătate Publică din Fresno, a declarat că au identificat cactusul contaminat după ce au selectat gunoiul menajer.

Echipa lui Sanchez a găsit-o apoi pe femeia care a pregătit salata și a aflat că bucățile de cactus au fost pregătite și depozitate în borcane în luna mai.

Conserve prost depozitate

Bacteriile care provoacă botulismul se găsesc în sol și sunt de obicei inofensive. Cu toate acestea, spațiile strânse calde și umede, lipsite de oxigen - precum borcanele și conservele de plastic - pot determina bacteriile să elibereze toxine care atacă sistemul nervos central.

Oricum, Sanchez a precizat că în urma anchetei a mai găsit borcane cu cactus “ținute la o căldură de zeci de grade”.

Alimentele cu o aciditate scăzută sunt cele mai frecvente surse de cazuri de botulism legate de conservarea acasă, potrivit CDC. Vorbim de sparanghel, fasole verde, sfeclă sau porumb. 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te