Cum a reușit un câine să împiedice aterizarea unui avion. A fost alergat de angajați pe pistă

DE Octavia Constantinescu | 20.09.2023 - 16:50
Cum a reușit un câine să împiedice aterizarea unui avion. A fost alergat de angajați pe pistă - Foto: Global Voice / imagine cu caracter ilustrativ

Întâmplare mai puțin obișnuită pe un aeroport din Insula Canare. Un câine a împiedicat aterizarea unei aeronave după ce a pătruns pe pistă. Acesta a fost alergat de angajații aeroportului pe pistă, însă nu a fost prins. Ce a urmat după.

SHARE

Un câine a împiedicat aterizarea unui avion după ce a pătruns pe pista aeroportului. Evenimentul a stârnit curiozitatea și neliniștea pasagerilor, dar a fost gestionat cu succes de echipajul avionului și controlul traficului aerian.

Un câine a împiedicat aterizarea unui avion

Aeronava, care transporta aproximativ 300 de pasageri și decolase de pe aeroportul din Manchester la ora 18:15, se afla în ultima parte a zborului său de patru ore și jumătate spre Lanzarote când a avut loc incidentul neașteptat.

În timp ce se pregătea pentru aterizare, avionul a accelerat brusc și a crescut altitudinea, ceea ce a provocat confuzie și întrebări din partea pasagerilor.

Citește și: Un avion nu a putut decola din Cluj din cauza greutății. Au fost debarcați 15 pasageri

Într-o intervenție la megafon, echipajul a informat pasagerii că a fost detectat un animal pe pistă și că echipele de la sol erau mobilizate pentru a rezolva situația. Avionul a fost redirecționat și a continuat să zboare deasupra mării, în timp ce pasagerii au fost sfătuiți să rămână pe scaune și să aștepte indicațiile.

Tensiunea și neliniștea au crescut în timpul celor aproximativ 40 de minute în care avionul s-a învârtit deasupra insulei. Pasagerii se temeau că aeronava ar putea rămâne fără combustibil, iar bebelușii plângeau din cauza presiunii aerului. Cu toate acestea, pilotul a făcut o alegere inspirată și a solicitat aprobarea de a ateriza pe pista din Lanzarote în cele din urmă, potrivit Stiri diaspora.

Momentul a fost întâmpinat cu aplauze și bucurie de către pasageri, care au respirat ușurați când avionul a aterizat în siguranță. Chiar înainte de aterizare, avionul era pe punctul de a fi redirecționat către Aeroportul Gran Canaria, situat la aproximativ 142 de mile depărtare, dar controlul traficului aerian din Lanzarote a dat undă verde aterizării pe pista locală.

Unul dintre pasageri, Dylan John, în vârstă de 45 de ani, a descris cele 40 de minute ca fiind o eternitate și a mărturisit că a fost o experiență înfricoșătoare.

Citește și: Cum vor fi testați antidrog elevii, la școală. Decizia e luată de părinți, iar rezultatul e secret

„Bebelușii plângeau din cauza presiunii aerului. Mi-am spus o mică rugăciune pentru mine, deoarece întotdeauna te temi de ce e mai rău atunci când aterizezi cu avionul. Din fericire, am ajuns la sol cu bine, dar a fost o experiență înfricoșătoare. Am auzit un pasager glumind dacă pilotul știa unde este aeroportul. Nu a fost deloc vina pilotului.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te