Copilul de un an ucis de tată. Reacția poliției, după o zi de la tragedie: ”Nu erau semne de risc”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.03.2023 - 16:30
Polițiști in intervenție Foto: Arhivă

Cazul copilului ucis de tată la Alba continuă să ridice semne de întrebare cu privire la intervenția poliției. Deși au trecut ore bune până când polițiștii au intrat în apartamentul unde se produsese crima, ei spun că au acționat legal.

SHARE

Cazul crimei în familie din Alba ridică în continuare o mulțime de întrebări. În prezent, este în cercetare un dosar pentru omor. Procurorii vor stabili și dacă acțiunea poliției a fost greșită.

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan a spus într-un interviu pentru Digi 24 că  ”nu erau semne de risc” și că ”în mesajele trimise fostei concubine nu erau amenințări și nu rezulta că ar vrea să facă rău bebelușului”.

Copilul de un an ucis de tată. Reacția poliției, după o zi de la tragedie: ”Nu erau semne de risc”

Cu doar câteva ore ănainte de crimă, tatăl criminal s-a filmat cu bebelușul în brațe cu câteva ore înainte de tragedie și a publicat imaginile pe o rețea de socializare, iar azi sunt verificate din nou telefoanele celor doi părinți.. 

Poliția insistă că s-a procedat legal.

Citește și: Copilul ucis de tată, înainte de apelul mamei la 112. Cazurile în care poliția a intervenit tardiv

„Cu siguranță că sunt foarte multe întrebări în legătură cu acest eveniment... Acest apel ( apelul mamei) a venit pe la ora 1.14 minute...

Din cercetări rezultă că tatăl a curmat viața copilului undeva între orele 00:00 și 1:00, respectiv înainte de a fi sesizată poliția.

Nu vreau să se interpreteze că ne căutăm scuze, doar transmit datele rezultate din anchetă...

Nicio persoană nu a indicat polițiștilor din Alba locul în care se aflau bărbatul și bebelușul, au spus că s-ar putea afla în acel apartament închiriat, la părinți sau în alt apartament proprietate personală sau la un prieten.

Mama copilului nu mai știa dacă acesta locuiește la acea adresă, unde a și fost găsit. Acum este foarte clar că acolo se afla, dar atunci nu existau informații...

De asemenea, nu erau semne de risc.... În mesajele trimise fostei concubine nu erau amenințări și nu rezulta că ar vrea să facă rău bebelușului sau lui.

Citește și: Fetiță de 4 ani sechestrată de tată. Mascații au intervenit în forță deși el amenința cu un topor

Polițiștii nu au așteptat în fața ușii, au desfășurat activități permanente, au luat legătura cu proprietarii apartamentului, au relaționat cu familia bărbatului pentru a se stabilit locul în care se află. Când acest lucru s-a întâmplat, au spart ușa”, a declarat Georgian Drăgan, pentru Digi 24.

Înainte de gestul său, bărbatul a lăsat pe Instagram un mesaj de adio care se termina cu ”Încă mai pot alege”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te