Control inteligent îmbunătățit al frontierelor pentru a reduce timpii de așteptare la granițele UE

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 14.09.2021 - 14:44
Foto:  virtualizationdemand com.
Foto: virtualizationdemand com.

Agenția Europeană pentru Gestionarea Operațională a Sistemelor Informatice la Scară Largă va implementa tehnologii inteligente pentru călătorii mai comode și mai sigure cu ajutorul unui consorțiu condus de Unisys împreună cu Uni Systems și Wavestone.

SHARE

Aceste sisteme inteligente vor îmbunătăți în mod dramatic călătoriile în întreaga regiune, reducând timpii de așteptare la controalele la frontieră și oferind un nivel mai ridicat de securitate.

Citește și: Interlopul Văncică l-ar fi tras de coadă pe Marian Box care l-a pus jos cu un dos de palmă

Consorțiul va oferi sprijin esențial în implementarea unor noi tehnologii inteligente precum autentificarea biometrică și soluții de activare mobilă (mobile enablement), pe măsură ce eu-LISA (Agenția Europeană pentru Gestionarea Operațională a Sistemelor Informatice la Scară Largă, în Spațiul de Libertate, Securitate și Justiție) continuă să modernizeze și să eficientizeze fluxul de pasageri.

Citește și: Cătălin Botezatu, la un pas de moarte în închisoare. A scăpat pentru că le făcea favoruri colegilor

Uni Systems, companie membră a Quest Group, în consorțiu cu Unisys Corporation (lider) și Wavestone, au anunțt semnarea unui contract pe patru ani, cu o valoare maximă de 181 de milioane de euro, pentru a oferi o serie de servicii Uniunii Europeane.

Contractul a fost atribuit consorțiului ca parte a unei licitații publice din Cadrul de Inginerie Transversală (Transversal Engineering Framework - TEF).

Acest cadru include proiectarea, furnizarea, testarea și susținerea sistemelor de bază și a componentelor de interoperabilitate.

"Tehnologia joacă un rol vital în crearea unei Europe mai sigure și mai bune, iar noi suntem încântați să sprijinim eu-LISA în realizarea viziunii sale pe termen scurt și lung. Prin formarea acestui consorțiu unic, suntem în măsură să sprijinim nevoile continue ale Uniunii Europene pe măsură ce își extinde și își dezvoltă misiunea, oferind cele mai bune servicii disponibile, pentru călătorii mai facile și, în general, pentru îmbunătățirea liberei circulații în Europa", a declarat Bill Brown, vicepreședinte senior și director general, Business Platforms and Services, Unisys.

Despre eu-LISA

eu-LISA este agenția Uniunii Europene cu o misiune critică, înființată pentru a oferi o soluție pe termen lung pentru gestionarea operațională a sistemelor informatice la scară largă, care sunt instrumente esențiale în punerea în aplicare a politicilor UE în materie de azil, gestionare a frontierelor și migrație.

eu-LISA a fost înființată în 2011 pentru a consolida gestionarea frontierelor externe ale UE printr-o utilizare mai eficientă a instrumentelor și tehnologiilor IT. O parte esențială a misiunii agenției este de a oferi tehnologie dedicată pentru a asigura protecția cetățenilor europeni și pentru a spori securitatea internă.

În prezent, agenția gestionează Eurodac, Sistemul de Informații Schengen de a doua generație (SIS) și Sistemul de Informații privind Vizele (VIS). Pe lângă acestea, eu-LISA dezvoltă Sistemul de Intrare/Ieșire (EES), Sistemul european de autorizare a informațiilor de călătorie (European Travel Information Authorisation Systeme - ETIAS) și Sistemul european de informații privind cazierele judiciare - resortisanți din țări din afara UE (ECRIS-TCN).

"Suntem onorați de încrederea pe care ne-a acordat-o eu-LISA pentru a lucra în acestui contract strategic. Importanța critică a serviciilor contractate, precum și amploare lor - ca parte a misiunii eu-LISA pentru punerea în aplicare a politicilor UE în materie de azil, gestionare a frontierelor și migrațiune - indică și validează poziționarea solidă a Uni Systems în industria europeană a ICT, care sprijină strategiile clienților săi în 26 de țări”, a declarat Nikos Psimogiannos, directorul Departamentului de Afaceri internaționale al Uni Systems

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te