Zona protejată din Șoseaua Kiseleff intră în vizorul dezvoltatorilor imobiliari, avertizează primarul sectorului 1, Clotilde Armand, într-un mesaj postat pe Facebook.
Edilul face referire la imobilul situat în Șoseaua Kiseleff nr. 21, care a fost reședința ambasadorului SUA în România, până la construirea noii ambasade a Statelor Unite.
CITEȘTE ȘI: Vicepreședintele afgan și fiul unui comandant militar au adunat forțele anti-talibane lângă Kabul
Imobilul de pe Șoseaua Kiseleff are o grădină generoasă, iar actualii proprietari intenționează să demoleze vila și să construiască pe spațiul verde al grădinii un ansamblu de locuințe colective, potrivit lui Clotilde Armand. ”Pe scurt: câteva blocuri”, subliniază primarul.
”Acest proiect ar mutila iremediabil aspectul urbanistic al zonei, așa cu s-a întâmplat în cazul vilei Filipescu-Brâncoveanu din Bulevardul Aviatorilor (în curtea sediului central PNL) - unde cu binecuvântarea fostei primărițe și a majorități PSD din Consiliul General al Municipiului București au început să răsară rapid 3 blocuri într-o zonă istorică protejată, într-o zonă unde este interzis să construiești”, mai spune Clotilde Armand.
CITEȘTE ȘI: Apartament cu două camere la Mamaia, 1.000 €/noapte. Cinci camere în Dubai, 500 € și o stea în plus
”Am primit la primărie pentru avizare dosarul pentru elaborarea de desființare a construcției din Șoseaua P.D. Kiseleff nr. 21.
O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-și dă acordul, eu nu avizez așa ceva. Dacă până să ajung eu primar s-au dat avize în funcție de cât de mult ’’sponsoriza’’ un dezvoltator sau altul, ar fi bine să știe toți dezvoltatorii că nu mai merge așa iar lucrurile trebuie să se schimbe în profunzime”, scrie edilul sectorului 1 pe rețeaua de socializare.