Clotilde Armand cere anularea autorizației de construire pe Aleea Modrogan 1A: Este o zonă protejată

DE Miruna Moldoveanu | 18.01.2021 - 12:05
Aleea Modrogan 1 A/FOTO: HotNews.ro

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, va cere prefectului Capitalei anularea autorizației de construire și va sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții pentru Aleea Modrogan 1A.

SHARE

„Este îngrozitor să privești cum o zonă protejată devine betonată din cauza unor funcționari publici cu interese meschine”, a spus Clotilde Armand.

Înainte cu câteva zile înainte de alegerile locale din 27 septembrie, administrația Firea a dat autorizație pentru construirea a 3 blocuri cu 4 etaje pe Aleea Modrogan 1 A, în grădina vilei Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric.

Blocurile ar urma să fie construite practic în curtea vilei în care se află sediul central al PNL, lângă Bulevardul Aviatorilor, după ce o bucată din grădină a fost dezmembrată și vândută unui privat de către RA-APPS.

Clotilde Armand a scris pe Facebook că în această dimineață a mers pe Aleea Modrogan nr. 1A și a văzut șantierul de acolo.

„Este îngrozitor să privești cum o zonă protejată devine betonată din cauza unor funcționari publici cu interese meschine. În Parcelarea Filipescu cineva s-a gândit să planteze 3 blocuri și să distrugă zona istorică. Știm foarte bine cine a dat aceste avize și autorizații de construire", spune Clotilde Armand.

Ea afirmă că viceprimarul Sectorului 1 Oliver Păiuși a început demersurile de verificare a documentației elaborate de funcționarii din Primăria Sectorului 1, iar ea va cere prefectului Capitalei anularea autorizației de construire și va sesiza Inspectoratul de Stat în Construcții.

Încă de la începutul lui noiembrie că, înainte cu câteva zile de alegerile de pe 27 septembrie, administrația Firea a dat autorizație pentru construirea a 3 blocuri cu 4 etaje pe Aleea Modrogan 1 A, în grădina vilei Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric. Blocurile ar urma să fie construite practic în curtea vilei în care se află sediul central al PNL, lângă Bulevardul Aviatorilor, după ce o bucată din grădină a fost dezmembrată și vândută unui privat de RA-APPS. În Planul Urbanistic al zonei protejate Filipescu, aprobat tot de Primăria Capitalei, vila apare cu grad maxim de protecție, la fel și parcul pe care urmează să se edifice construcțiile, conservarea fiind obligatorie, potrivit hotnews.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.