Ciucă: În acest context, am avut ocazia să vedem în timp real funcționarea NATO

DE Romulus Preda | Actualizat: 19.05.2022 - 15:02
Nicolae Ciucă, premierul României / FOTO: gov.ro

În acest context foarte complicat și provocator pentru noi toți, generat de agresiunea ilegală, neprovocată și masivă a Rusiei împotriva Ucrainei am avut ocazia să vedem în timp real funcționarea NATO, spune, la Caracal, premierul Nicolae Ciucă.

SHARE

„În acest context foarte complicat și provocator pentru noi toți, generat de agresiunea ilegală, neprovocată și masivă a Rusiei împotriva Ucrainei, România a condamnat invazia și încălcarea dreptului internațional. În același timp, am avut ocazia să vedem în timp real funcționarea Alianței noastre, într-o criză complexă, precum și expresiile de solidaritate pe care aliații și partenerii noștri din UE ni le-au dovedit”, declară Nicolae Ciucă.

Premierul român a vizitat, alături de omologul său portughez, Antonio Costa, și președintele Klaus Iogannis, Batalionul 1 Instrucție de la Caracal.

„Portugalia a acceptat să ne ofere o contribuție generoasă și suntem foarte recunoscători pentru asta. Participarea dumneavoastră, domnule prim-ministru, la activitățile de vigilență sporită din România este de o importanță majoră pentru noi, dovadă de înaltă solidaritate și prietenie. Prezența soldaților portughezi aici la Caracal este și demonstrația vie că NATO este alături de toate statele membre, indiferent de unde sunt situate geografic în zona transatlantică. Îmi exprim satisfacția pentru agenda noastră de apărare bilaterală bogată și pentru cooperarea puternică în cadrul Alianței Nord-Atlantice”, adaugă Ciucă.

Premierul român a mulțumit Portugaliei pentru „contribuția substanțială la structurile multinaționale din România”.

Citește și: VIDEO Imagini cu erupţii solare puternice și un bizar „arici” solar, transmise de Solar Orbiter

„Apreciez profund, de asemenea, participarea Portugaliei la măsurile de vigilență sporită în România. Acest lucru ar putea servi drept exemplu pentru contribuții similare din partea altor Aliați. De asemenea, apreciem foarte mult contribuția esențială a Portugaliei la programul nostru pentru avioanele multi-rol destinate Forțelor armate, precum și achiziția cu succes a altor cinci avioane F-16. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru modernizarea ulterioară a tuturor componentelor din cadrul acestui program de apărare. Domnule președinte, domnule prim-ministru, dragi ofițeri și militari, vă mulțumesc foarte mult pentru prezența dumneavoastră în Caracal”, a încheiat Nicolae Ciucă.

Citește și: VIDEO Pe Transfăgărășan, zăpada are și 5 metri grosime. Utilajele de deszăpezire lucrează continuu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.