Cine este complicele uciderii unei femei din Brașov la comanda soțului avocat. Câți bani erau în joc

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 11.02.2024 - 14:49
Edwin Preșmereanu a avut o complice surprinzătoare Foto: Adevarul
Victor Teodorescu a plătit un asasin ca s-o ucidă pe Violeta, soția sa Foto: Facebook
Jolan Pulcă, complice Foto: Linkedin

Un avocat a pus la cale uciderea soției sale, care era medic psihiatru, pentru a pune mâna pe asigurarea acesteia și pe sumele aflate în conturile femeii. El a angajat un ucigaș căruia i-a stabilit toate detaliile asasinatului. Acesta a avut însă un complice surprinzător.

SHARE

Un avocat a angajat un criminal pentru a-i ucide soția pentru că voia să pună mâna pe asigurarea acesteia și pe banii care-i avea în conturi controlate doar de ea.

Uciderea medicului psihiatru Violeta Teodorescu s-a transformat din ceea ce părea o crimă comisă în scop de jaf într-un caz cutremurător, în care soţul a plătit moartea soţiei ca să pună mâna pe banii ei.

Ideea crimei i-a venit lui Teodorescu la 1 martie 2011, când a contactat o persoană pentru a-i ucide soţia, într-un mod care să pară accident.

Citește și: Crimă șocantă în Cartierul Aviației. Un tânăr și-a ucis prietenul în urma unei dispute politice

Executant a fost un tânăr de 21 de ani, consumator de droguri, care și-a ispășit deja pedeapsa. Acum, magistrații au stabilit și cine i-a fost complice.

Cine este complicele uciderii unei femei din Brașov, la comanda soțului avocat.  Câți bani erau în joc

Potrivit rechizitoriului, Victor Teodorescu, soțul victimei, aflat în închisoare acum pentru instigare la omor, a apelat la Jolan Pulcă, o veche parteneră de afaceri, pentru a găsi pe cineva care să execute planul său diabolic.

Mama lui Preşmereanu, Jolan Pulcă (43 de ani), lucrase ani la rând cu Teodorescu, fiind traducătoare.

Femeia acumulase datorii de peste 50.000 de euro, pe care ulterior le-a preluat Teodorescu.

Femeia a luat prima dată legătura cu un individ din județul Neamț și a aranjat o întâlnire pentru stabilirea detaliilor. Bărbatul, devenit martor în dosar, a refuzat însă oferta. Ulterior, unul dintre cei trei băieți ai lui Jolan Pulcă a comis fapta.

Citește și: Profesorul dispărut din Vâlcea ar fi fost ucis de soția și copiii săi. Mesajul care conturează crima

Avocatul Teodorescu i-a promis 20.000 de euro cash și ștergerea unei datorii de 50.000 de euro pe care mama lui ar fi avut-o la el.

Soțul a scris intrucțiunile asasinatului pe hârtie

Tânărul a primit instrucțiuni de la Teodorescu chiar în biroul mamei sale. Instigatorul i-a făcut o schiță a casei, i-a recomandat să sune la ușă și să se prezinte drept lucrător la compania de distribuție a energiei electrice, apoi să o ucidă pe Violeta Teodorescu și să răvășească locuința, pentru a înscena un jaf.

I-a procurat şi ustensilele necesare: un cuţit şi un levier, obiecte cu care femeia a fost lovită de peste 40 de ori, murind în chinuri groaznice.

Avocatul a fixat până şi ora morţii soţiei sale, între 15.30 şi 16.30, timp în care el a organizat o videoconferinţă pentru a întări ideea că habar nu avea ce tragedie se întâmpla în propria-i casă.

Din precauție, instrucțiunile au fost scrise pe hârtii care mai apoi au fost arse. Erwin Preșmereanu a sustras însă două foi, care s-au constituit în probe importante.

Bărbatul era înglodat în datorii

Bărbatul a pus la cale crima pentru a pune mâna pe poliţele de asigurare ale femeii, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, dar şi pe conturi de 100.000 de euro, la care avea acces doar Violeta Teodorescu.

De altfel, imediat după moartea soţiei, Victor Teodorescu a lichidat toate conturile la care nu a avut acces cât femeia era în viaţă. Poliţele de asigurare nu a apucat să le încaseze, însă făcuse toate demersurile pentru a intra în posesia banilor. De altfel, avocatul a recunoscut la Parchet că are datorii de 270.000 de euro, însă se pare că suma este mult mai mare.

Jolan Pulcă, mama lui Erwin Preșmereanu, a fost condamnată definitiv la 15 ani de închisoare pentru complicitate la omor. Sentința vine la aproape 13 ani după comiterea crimei. Inițial, femeia fusese achitată.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te