Chirieac sugerează că Clotilde Armand trebuia arestată. Ghinea dă interviuri la site-ul lui Chirieac

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 07.06.2021 - 22:41
Chirieac sugerează că Clotilde Armand trebuia arestată. Ghinea dă interviuri la site-ul lui Chireac. Captură DCNews

Bogdan Chirieac, unul dintre proprietarii site-ului DCNews, a sugerat la România TV, că primarul Sectorului 1 Clotilde Armand este protejat de procurori și că, într-o situație similară, Dan Tudorache, fostul primar, ar fi fost arestat.

SHARE

Controversatul jurnalist Bogdan Chirieac a sugerat duminică, la Romania TV, că primarul Clotilde Aramand (USR PLUS) ar fi putut fi reținută, pentru gunoiul lăsat pe străzi de Romprest, în războiul dintre această companie și Primăria Sectorului 1.

Mai mult, co-proprietarul DCNews a susținut din nou că Clotilde Armand ar fi câștigat alegerile locale de anul trecut prin fraudă electorală. Mai mult, Bogdan Chirieac a spus în clar că actualul primar este protejat de autorități și că ancheta privind frauda, desfășurată de SIIJ, va fi blocată. 

„Ca un simplu cetăţean am văzut la televizor o fraudă electorală. Asupra acestui aspect s-a pronunţat însuşi procurorul de caz. Mai departe, cum să spui că alegerile au fost libere şi corecte când noi am văzut de pe camere oficiale nişte inşi plecând cu nişte saci de voturi. După exact acel moment chiar nu mai ai ce să spui.

Eu nu sunt deloc optimist, eu cred că ancheta va fi sugrumată. De altfel, reacţia procurorului care a ieşit public a fost reacţia unui om curajos, profesionist, care a dat de înţeles că e modalitatea sa de a face faţă presiunii, dar nu poate rezista pentru că sistemul este împotriva lui.

Am văzut că procurorul general a amânat anchetă, nu există totuşi niciun motiv. Voturile alea au fost numărate într-o noapte. Zece poliţişti judiciarişti au nevoie de şase luni să numere aceleaşi voturi. Mai departe vedem toate faptele pe care le comite doamnă primar, Armand, arată că dânsa este deasupra legii.

Imaginaţi-vă cum era că Dan Tudorache, primar la Sectorul 1, să refuze, că aşa s-a trezit într-o dimineaţă, să plătească facturile la gunoaie. Tot gunoiul pe stradă. Păi orice alt primar era luat din birou. Cred că sunt considerente importante, iar eu cred că anchetă că atare va fi strangulata, iar acesta este un caz evident de încălcare a democraţiei”, a declarat Bogdan Chirieac la Romania TV, potrivit Aktual24.

Ghinea, intervievat de un fost europarlamentar PSD

Site-ul DCNews este controlat de PSD, iar în perioada guvernelor conduse de Liviu Dragnea, a primit sume consistent de la stat. Newsweek România a scris de mai multe contracte controversate pe care Bogdan Chirieac și site-ul său le are cu companii ale statului sau cu PSD. 

___________________________________

Citește și: 

Clientul PSD Bogdan Chirieac s-a alimentat cu bani și de la guvernul PNL: primea bani de la CNAIR

Pe ce mai dă bani Compania Națională de Drumuri: 10.000 de euro lui Chirieac pentru știri pozitive

EXCLUSIV CNAIR i-a plătit lui Bogdan Chirieac 72.000 de lei pentru șase articole pozitive

___________________________________

Toate aceste argumente, precum și faptul că sugerează arestarea colegei sale de partid nu l-a împiedicat pe Cristian Ghinea, lider USR PLUS și ministru al Finanțelor, să acorde un interviu amplu pentru DCNews, interviu care a fost luat de Claudia Țapardel. 

Claudia Țapardel nu este jurnalist, ci fost europarlamentar PSD, susținută pentru această funcție de Marian Vanghelie.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristina Ghinea, a blamat Uniunea Europeană pentru problemele pe care le are România în procesul de aprobare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Citește și: Ghinea dă vina pe UE pentru eșecul PNRR: „S-a creat un monstru politico-birocratic“

„Uniunea Europeană a creat un animal politic complet nou şi bizar, pe care mi se pare că nu ştie să îl gestioneze. A fost ideea... facem planul Marshall, Europa se autosalvează, o grămadă de bani, repornim economiile. Asta a fost ideea, după care nişte ţări de prin nord au zis: "Băi, dar banii noştri comuni nu putem, aşa, să îi dăm, ia-i şi cheltui cum vrei. Trebuie să punem condiţii. Şi au început să pună condiţii peste condiţii. A venit şi Parlamentul cu condiţii şi s-a creat un monstru politico-birocratic, pe care, acum, Comisia care va fi responsabilă de gestiunea banilor nu ştie cum să îl gestioneze”, a susținut Cristian Ghinea, la DCNews.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te