China, Rusia și Iran vor face vineri un exercițiu naval comun

DE Daniel Toșa | 20.01.2022 - 11:26
China, Rusia și Iran vor face vineri un exercițiu naval comun/FOTO: Pixabay

China, Rusia și Iranul vor organiza vineri exerciții navale comune, a declarat joi un oficial din cadrul forțelor armate iraniene pentru agenția semioficială de presă ISNA, preluată de Reuters.

SHARE

China, Rusia și Iranul vor organiza vineri exerciții navale comune, a declarat joi un oficial de relații publice din cadrul forțelor armate iraniene pentru agenția semioficială de presă ISNA, relatează Reuters.

Exercițiul „2022 Marine Security Belt" va avea loc în nordul Oceanului Indian și este cel de-al treilea exercițiu naval comun între cele trei țări, a adăugat Mostafa Tajoldin.

De la venirea la putere în iunie anul trecut, președintele iranian Ebrahim Raisi a dus o politică de „privire spre est" pentru a aprofunda legăturile cu China și Rusia. Teheranul a aderat în septembrie la Organizația de Cooperare de la Shanghai, un organism de securitate din Asia Centrală condus de Beijing și Moscova.

Citește și: Pandemia copiilor: De două ori mai mulți copii infectați cu COVID în două zile. 10% sunt în spitale

Ministrul de externe Hossein Amirabdollahian a vizitat China săptămâna trecută, iar președintele iranian s-a întâlnit joi la Moscova cu omologul său rus.

China, Rusia și Iranul au început exerciții navale comune în 2019 și le vor continua și în viitor, a declarat Tajoldin.

„Scopul acestui exercițiu este de a consolida securitatea și bazele acesteia în regiune și de a extinde cooperarea multilaterală între cele trei țări pentru a sprijini împreună pacea mondială, securitatea maritimă și a crea o comunitate maritimă cu un viitor comun", a declarat oficialul iranian pentru ISNA.

Citește și: OLAF: Grup infracțional în România care a deturnat sute de mii de euro din fonduri UE

Ambele marine ale forțelor armate iraniene și ale Gardienilor Revoluției vor participa la exerciții, care includ diverse exerciții tactice, cum ar fi salvarea unei nave în flăcări, eliberarea unei nave deturnate și tragerea pe timp de noapte asupra unor ținte aeriene.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.