Signal, deținut de o organizație non-profit, este o aplicație mult mai nișată, dar are o tradiție în respectarea confidențialității clienților și oferă un nivel de criptare pe care alte servicii de mesagerie nu le au.
De exemplu, când Signal a fost obligată de un juriu din SUA să pună la dispoziție date despre un client, tot ce a oferit a fost data apariției contului și ultima sa utilizare - nici un fel de date despre contactele sale nu au fost oferite.
Obsedat de respectarea confidențialității utilizatorilor, Signal nu colectează nici un fel de date personale, în timp ce Telegram le colectează pe cele despre contactele tale.
Signal folosește un cod de tip open source, deci specialiștii - sau absolut oricine dorește - pot să-i verifice vulnerabilitățile. Edward Snowden folosește Signal datorită sistemului său de criptare foarte performant.
MTProto, protocolul de criptare utilizat de Telegram, este deținut de acesta și doar parțial open source.
Pe Signal, toate conversațiile sunt criptate end-to-end, în timp ce Telegram oferă aceste serviciu doar opțional.
Signal nu permite să vezi cine este online și când a folosit mesageria ultima oară.
Atât Signal, cât și Telegram, pot fi utilizate pe tabletele Apple, precum și pe desktop.
Telegram, spre deosebire de Signal, permite discuții între utilizatori fără ca aceștia să-ți știe numărul de telefon.
Aplicația dezvoltată de frații Durov permite editarea mesajelor după ce au fost trimise - ceea ce pe Signal nu se poate.
Pe Telegram, puteți avea până la 200.000 într-un grup de chat. Pe Signal, puteți avea doar până la 1000 de persoane. Pe Telegram, puteți transfera fișiere cu dimensiuni de până la 2 GB. Pe Signal, puteți transfera numai fișiere cu dimensiuni de până la 100 MB.