Ce categorie de români e vizată de dealerii de droguri. Ministrul Justiției: „E un semnal de alarmă”

DE Alin Crișan | Actualizat: 27.10.2023 - 18:53
Ce categorie de români e vizată de dealerii de droguri. Ministrul Justiției: „E un semnal de alarmă” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Alina Gorghiu a declarat, la Piteşti, că dealerii de droguri din România şi-au concentrat atenţia asupra consumatorilor minori. Ea a atras atenţia, în context, asupra creşterii consumului de droguri sintetice, devenite mult mai accesibile.

SHARE

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Piteşti, că dealerii de droguri din România şi-au concentrat atenţia asupra consumatorilor minori.

Ce categorie de români e vizată de dealerii de droguri. Ministrul Justiției: „E un semnal de alarmă”

"Minorii au devenit ţinta principală a dealerilor. (...) Producţia nu mai este atât de dificilă, ele pot fi fabricate inclusiv în laboratoare improvizate. DIICOT este foarte activ, am reuşit să suplimentăm numărul de procurori cu 25 pe Secţia antidrog (...) şi vă asigur că instituţiile statului sunt atente.

Însă bătălia cu traficul de droguri este o bătălie asimetrică. Dacă nu vom avea la masă statul, societatea, părinţii, instituţiile, această bătălie nu poate fi la fel de puternică", a afirmat ministrul Justiţiei.

Citește și: Gorghiu vrea înăsprirea legislației privind detenția. Motivul, traficul de droguri în penitenciare

Ea a atras atenţia, în context, asupra creşterii consumului de droguri sintetice, devenite mult mai accesibile.

"Trag acest semnal de alarmă în legătură cu drogurile sintetice, se vorbeşte rar despre ele, însă (...) sunt cele mai ieftine, cele mai accesibile şi în acelaşi timp cele mai puternice. Orice tânăr din ziua de astăzi, dacă îl întrebaţi, va şti să spună de unde şi le poate procura. Riscul de supradoză, conform tuturor analizelor, pe droguri sintetice, este foarte mare, iar gradul de adicţie generat de drogurile sintetice aduce ameninţarea la un nou nivel", a precizat ministrul Justiţiei.

În opinia sa, ţara noastră ar putea deveni un model la nivel european în ceea ce priveşte lupta antidrog.

Citește și: Atac armat al traficanților de droguri. Cel puțin 11 polițiști au fost uciși de „sicario” mexicani

"Preşedintele României ştiţi că a introdus subiectul în CSAT, e o chestiune de siguranţă naţională (...). Ne dorim să ajungem ca România să obţină rezultate deosebite la nivel european în ceea ce priveşte lupta împotriva drogurilor şi chiar să devenim un centru regional pentru prevenirea şi combaterea drogurilor", a mai spus ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu, preşedinte al PNL Argeş, participă vineri, la Piteşti, la întâlnirea Organizaţiei Femeilor Liberale din Regiunea Sud, având ca temă de dezbatere "Provocările tinerei generaţii: dependenţa de ecrane şi consumul de droguri". 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te