Ce au pățit doi bucătari după ce au pus diuretice în mâncarea pe care o găteau la restaurant

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.08.2024 - 20:20
Ce au pățit doi bucătari după ce au pus diuretice în mâncarea pe care o găteau la restaurant - Foto: Profimedia Images
Ce au pățit doi bucătari după ce au pus diuretice în mâncarea pe care o găteau la restaurant - Foto: Profimedia Images

Ce au pățit doi bucătari după ce au pus diuretice în mâncarea pe care o găteau la restaurant. De ce au făcut asta și cum au fost prinși?

SHARE

Ce au pățit doi bucătari după ce au pus diuretice în mâncarea pe care o găteau la restaurant. De ce au făcut asta și cum au fost prinși?

Puneau diuretice în mâncare

Doi bucătari de la un hotel din China au fost condamnați după ce au pus antidiareice în peste 1.600 de porții de mâncare servite clienților, pentru a ascunde faptul că foloseau ingrediente expirate.

Doi bucătari de la un hotel din Jiangsu, China, au adăugat medicamente antidiareice în preparatele pe care le serveau apoi clienților, pentru a ascunde faptul că foloseau ingrediente expirate, scrie 8World.

În urma investigațiilor declanșate de autorități, s-a constatat că hotelul a vândut în total 1.612 porții de mâncare cu medicamente. Potrivit oficialităților, cei doi bucătari de la Hotelul Guanyinshan Garden adăugau gentamicină în mâncarea pe care o găteau și serveau clienților pentru a preveni cazurile de diaree.

Sulfatul de gentamicină este un antibiotic și un medicament eliberat pe bază de rețetă, iar efectele sale secundare includ alergiile și surditatea. Motivul pentru care bucătarii au adăugat medicamente în mâncarea lor este faptul că cei doi erau pe deplin conștient de faptul că nu foloseau ingrediente proaspete, iar asta putea oricând să provoace toxiinfecții alimentare clienților.

Autoritățile au declarat că au revocat licența de afaceri alimentare a hotelului implicat și au aplicat amenzi. De asemenea, operatorilor hotelieri și persoanelor responsabile relevante le-au fost restricționate autorizațiile de afaceri în conformitate cu legea.

Citește și: Vacanță pe Litoral? Shaormeria Băneasa și Corsarul, din Vamă, și alte unități, închise de ANPC

În plus, autoritățile judiciare i-au tras la răspundere penală pe cei care au săvârșit infracțiunea.

"Aceasta este folosirea unei metode criminale pentru a acoperi o altă încălcare a legii. Este atât de extrem de stupid, cât și extrem de lacom", a transmis o autoritate locală.

Anchetatorii au descoperit că hotelul a vândut în total 1.612 feluri de mâncare care conțineau medicamentul, cu o sumă de 77.376 de yuani (aproximativ 14.330 USD). Autoritățile au confiscat, de asemenea, 101 cutii de sulfat de gentamicină.

Cei doi bucătari au fost găsiți vinovați de producție și vânzare de alimente toxice și dăunătoare. În aprilie anul acesta, au fost condamnați la doi ani și, respectiv, un an și șase luni de închisoare și au fost sancționați cu o amendă totală de 160.000 de yuani.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te