Ce amendă a primit Ciolacu, după ce a fost la petrecere fără să respecte normele sanitare

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.10.2020 - 17:42
Ciolacu cu Tudose și alți meseni, la o pensiune din Buzău.

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, fotografiat într-o pensiune din județul Buzău alături de alte 10 persoane, au primit o amendă de 21.000 de lei, a anunțat Poliția Română.

SHARE

„Având în vedere informațiile și imaginile vehiculate în spațiul public, cu privire la încălcarea prevederilor LEGII nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, de către președintele Camerei Deputaților precum și alte persoane, facem următoarele precizări:

Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2.

La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației).

3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional.

Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă.

De asemenea, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei.

Fac precizarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar, operatorii economici pot desfășura activități economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecție.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv 6", a precizat purtătorul de cuvînt al Poliției Române, Georgian Drăgan, citat de Digi24. 

Citește și: Cum explică Ciolacu poza cu 11 persoane din restaurant: Poliția, folosită politic

Șeful PSD a fost surprins sâmbătă seară stand la masă, alături de alte zece persoane, la restaurantul unei pensiuni din Sărata Monteoru, județul Buzău, a relatat Realitatea Plus, care a precizat că în total la masă erau 11 persoane, fără să fie respectată nicio regulă de distanțare socială. Lângă Ciolacu se afla fostul premier Mihai Tudose. Ulterior, după ce s-a aflat despre reuniunea lui Ciolacu în spațiul public, acesta a acuzat că „Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine!
Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns!”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te