Ce a pățit o femeie la cina în familie de Crăciun. „Am primit bonul. M-a pus să plătesc 40 de lire”

DE Octavia Constantinescu | 26.12.2023 - 10:04
Ce a pățit o femeie la cina în familie de Crăciun. „Am primit bonul. M-a pus să plătesc 40 de lire” - Foto: Q Magazine / imagine cu caracter ilustrativ

Ce a pățit o femeie la cina în familie de Crăciun. „Am primit bonul. M-a pus să plătesc 40 de lire”. Iată ce a povestit femeia pe rețelele de socializare și ce au spus internauții.

SHARE

Ce a pățit o femeie la cina în familie de Crăciun. „Am primit bonul. M-a pus să plătesc 40 de lire”. Iată ce a povestit femeia pe rețelele de socializare și ce au spus internauții.

Ce a pățit la masa de Crăciun în familie

Cinele în familie sunt o tradiție importantă în ziua de Crăciun. Toți membri familiei se strâng într-un singur loc și se bucură de sărbători împreună, încercând să păstreze o relație bună pe tot parcursul zilei.

Citește și: Grijă mare la mâncarea de sărbători. De ce nu e bine să exagerăm? Trebuie să renunțăm la ronțăieli

Este cunoscut faptul că odată ce fiecare membru își formează propria familie, apar divergențe și chiar mici înțepături, însă lucrurile pot fi ameliorate cu o atitudine matură. 

Cu toate acestea, o femeie nu știe cum să gestioneze momentul jenant provocat de cumnata sa. Femeia a povestit pe o platformă de socializare că, anul trecut, sora soțului ei s-a oferit să găzduiască masa festivă de Crăciun la ea acasă, pe motiv că are o casă nouă și mult mai spațioasă, potrivită pentru familia numeroasă.

Deseori, în aceste cazuri, ceilalți membri ai familiei vor contribui la masa festivă, chiar dacă nu se ocupă de prepararea cinei în sine, și aduc desert sau băuturile alcoolice. 

Femeia în cauză știa de această regulă, astfel că a întrebat-o pe cumnata sa dacă aduce ceva, însă răspunsul pe care l-a primit a făcut-o să-și pună câteva semne de întrebare, potrivit Mirror.

„Mi-a trimis bonul”

„Anul trecut, cumnata mea a spus că va găzdui ea Crăciunul, deoarece are o casă nouă și mult mai mare, perfectă pentru a încăpea toată familia. Am întrebat-o dacă ar trebui să aduc ceva și ea mi-a spus nu este nevoie, pentru că va face ea cumpărăturile și vor împărți ulterior costurile.

Ea ne-a sugerat, mie și soțului meu, să aducem propriul alcool. Mi s-a părut puțin ciudat, la fel și soțului meu, dar el mi-a amintit că ea este o persoană zgârcită și mâncarea nu va costa oricum foarte mult. Am zis că cel mai bine este să fiu de acord cu acest lucru și să nu fac un mare tam-tam de sărbători.

În ziua de Crăciun, eu și soțul meu am cumpărat cinci sticle de vin și am băut doar una. Restul sticlelor le-am lăsat acolo când am plecat.

Ni s-au dat cereale la micul dejun, ciorbă la prânz și o cină festivă de Crăciun, fără desert. Când am ajuns acasă, am primit bonul cu banii pe care trebuia să-i dăm fiecare.

Trebuia să plătesc 40 de lire. M-am simțit insultată și nu mi se pare corect să plătesc, mai ales familiei. De asemenea, mă simt înșelată. Nu vreau să-mi supăr soțul, dar familia lui e foarte zgârcită.

Citește și: Peste 24.000 de români mor anual din cauze legate de diabet. Număr similar cu populația Sighișoarei

Dacă i-aș face asta fratelui meu, probabil nu mi-ar mai vorbi niciodată”, a scris femeia în postarea sa din mediul online.

Ce au spus internauții 

Utilizatorii au fost de-a dreptul uimiți de întâmplarea femeii și au venit cu sfaturi în secțiunea de comentarii. 

„Mi se pare ciudat. Dar ai fost de acord în prealabil, deci acum trebuie să plătești. Dacă ceri să ți se justifice banii vei crea mai multe probleme și nu merită”, a scris un utilizator, în timp ce altul a spus: „Este atât de nepoliticos și jenant. I-aș cere să-mi detalieze costurile și aș fi cu adevărat foarte meschin în privința banilor. Fă-o să vadă cât de rea este”. 

Tot în secțiunea de comentarii, un alt utilizator a spus: „I-aș cere tot vinul înapoi în locul tău”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te