Ce a pățit o femeie în timp ce mânca un kebab? A fost la un pas de moarte fără să știe. De ce a crezut că are indigestie și ce i-au spus de fapt medicii?
Ce a pățit o femeie în timp ce mânca un kebab? A fost la un pas de moarte fără să știe
O femeie care a crezut că suferă de o indigestie în timp ce mânca kebab-ul ei preferat avea, de fapt, un atac de cord.
Sallie Crawley împărtășește acum experiența terifiantă și spune că, deși a ignorat simptomele „neobișnuite” pe care le-a simțit după ce a consumat preparatul gras, starea ei sa agravat rapid, potrivit Mirror.
Sa grăbit să meargă la medic, unde a primit o veste șocantă
„Am observat o senzație de furnicături în brațe și simțeam că rămân fără aer – a fost terifiant. M-am dus la doctor, iar eu mi-au spus: «Ar putea fi un ulcer gastric, dar credem că ai un atac de cord». Nu-mi venea să cred și eram în stare de șoc, mai ales când mi-au spus că trebuie să fiu internată de urgență”, a povestit Sallie Crawley.
Sallie a fost dusă la Spitalul Royal Papworth din Cambridge, unde a fost supusă unei angioplastii și i-au fost inserate trei stenturi în inimă.
Recuperarea femeii de 60 de ani a inclus un program de reabilitare cardiacă de 12 săptămâni. Cu toate acestea, ea a adăugat că recuperarea mintală a fost deosebit de dificilă, iar acum nu se mai simte în stare să consume mâncare de tip fast-food.
De fiecare dată când vede restaurant de tip fast-food sau pe cineva mâncând un kebab, Sallie spune că simte un fior pe spate.
„Nu am mai mâncat și nici nu am de gând să mai mănânc vreodată un doner kebab. Doar gândul la carnea tăiată îmi aduce aminte de acea noapte. De asemenea, mi-a fost îndepărtată o glandă adrenală, deoarece afectează sănătatea inimii din cauza nivelurilor ridicate de cortizol.
Cu siguranță nu vreau să fiu în preajma cuiva care mănâncă un doner și probabil le voi povesti întâmplarea mea. Sunt practic împotriva tuturor mâncărurilor de tip takeaway, chiar de la KFC, chiar dacă este restaurantul meu preferat. Mă face să mă simt neliniștită când mă gândesc la conținutul de grăsimi și ulei, ca să nu mai vorbim de aditivii folosiți în mâncarea de tip junk”, a mai declarat femeia.
Ce a făcut fata după ce a rezistat unui atac de cord?
De la incident, Sallie a găsit alinare și sprijin în comunități online pentru supraviețuitorii unui atac de cord. „De când am avut atacul de cord, lumea a devenit un loc înfricoșător. O perioadă îndelungată, mi-era frică să adorm, de teamă că nu mă voi trezi și mi-era frică să ies din casă”, a povestit ea.
Dornică să ajute pe alții, Sallie a creat un grup numit „Comunitatea inimii și minții pentru supraviețuitorii unui atac de cord”. Ea a scris două cărți legate de sănătatea cardiovasculară.
„Discutăm despre experiențele noastre și nu oferim unii altora o umăr pe care să ne sprijinim. Povestea mea este o aducere aminte că vigilența și îngrijirea medicală la timp pot face o diferență semnificativă în salvarea vieților. Noi, femeile, am putea amâna să căutăm ajutor, dar este important să verificăm orice simptom neobișnuit, care ar putea să nu vă salveze viața”, a mai spus Sallie Crawley.