Cazul uciderii unei femei, rezolvat după aproape 25 de ani. Dovada care l-a incriminat pe iubitul ei

DE Florentina Enache | Actualizat: 22.07.2024 - 12:04
Cazul uciderii unei femei, rezolvat după aproape 25 de ani. Dovada care l-a incriminat pe iubitul ei - Foto: People.com

Cazul uciderii unei femei din SUA a fost rezolvat după aproape 25 de ani, datorită îmbunătățirii tehnologiei de testare ADN, iar criminalul a fost arestat.

SHARE

Sherry Holtz, o femeie din Florida, Statele Unite ale Americii, a fost ucisă în 1999, iar timp de aproape 25 de ani, cazul ei a rămas nerezolvat - până acum.

Datorită îmbunătățirii tehnologiei de testare ADN, Gary Durrance, un bărbat în vârstă de 73 de ani, care a fost iubitul lui Sherry pentru o perioadă lungă de timp, a fost arestat și acuzat de uciderea acesteia, a declarat Departamentul de Poliție din Sanford, Florida.

Citește și: Povestea femeii ucise de amanta soțului, deghizată în clovn. Cazul, rezolvat după 27 de ani

Corpul lui Holtz a fost găsit pe 4 decembrie 1999 într-o zonă împădurită din Sanford, Florida, de către o persoană care strângea cutii de aluminiu, a declarat poliția. Holtz, care avea 50 de ani la momentul decesului, a fost găsită întinsă pe spate, pe o placă de beton.

Femeia avea gâtul tăiat, ceea ce s-a dovedit a fi cauza principală a decesului. De asemenea, ea a suferit o lovitură cu un obiect contondent la cap și a fost strangulată, a declarat poliția, și avea, de asemenea, lacerații pe partea superioară a corpului și semne ale unei traume sexuale grave, conform People.com.

„Nu există altă modalitate de a o descrie decât o omucidere brutală”, a declarat Bianca Gillett, purtătorul de cuvânt al Departamentul de Poliție Sanford.

Citește și: Povestea lui „Sandy”, o femeie care a stat 43 de ani în pușcărie pentru o crimă pe care nu a comis-o

Deși trupul neînsuflețit a fost examinat de către anchetatori, nu a fost găsit ADN-ul ucigașului la momentul respectiv. De asemenea, un cuțit pătat cu sânge, recuperat de la locul crimei, s-a dovedit a fi nefolositor pentru anchetă, deoarece proba era „de dimensiuni insuficiente pentru a fi testată la acel moment”, a declarat poliția.

„Căutarea și testarea ADN-ului nu era atât de ușoară precum este astăzi”, a explicat șeful poliției, Cecil E. Smith.

Cazul a fost redeschis în mai 2023, iar anchetatorii au aflat că sângele de pe lama cuțitului îi aparținea lui Holtz, iar ADN-ul de pe mâner îi aparținea lui Durrance.

Durrance a devenit suspect în ancheta inițială din 1999 după ce poliția a aflat că Holtz și Durrance s-au certat, iar Durrance a dat-o afară din casa în care locuiau împreună, pe 2 decembrie, cu doar câteva zile înainte de uciderea ei. Cei doi aveau, de asemenea, un istoric de incidente de violență domestică datând din 1996.

Citește și: Misterul uciderii unei femei, deslușit după 40 de ani. Totul a pornit de la un triunghi amoros

Pe baza declarațiilor martorilor și a noilor dovezi, a fost emis un mandat de arestare pentru Durrance pe 17 iulie 2024. 

În urma arestării sale, poliția a declarat că Durrance și-ar fi recunoscut faptele.

„Suntem absolut siguri că ucigașul lui Sherry este în spatele gratiilor”, a declarat Gillett. 

Poliția a mai spus că Holtz are un fiu adult, pe care încă încearcă să îl contacteze și să îl informeze cu privire la arestare.

„Sperăm că acest lucru va aduce pace familiei, știind că acest individ își va petrece restul vieții sale în închisoare”, a spus Smith. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te