Misterul uciderii unei femei, deslușit după 40 de ani. Totul a pornit de la un triunghi amoros

DE Florentina Enache | Actualizat: 03.07.2024 - 12:11
Misterul uciderii unei femei, deslușit după 40 de ani. Totul a pornit de la un triunghi amoros -Foto: People.com

O femeie din Statele Unite ale Americii a fost condamnată la închisoare pe viață, după ce a fost găsită vinovată pentru o crimă din 1985. Cazul a fost rezolvat abia acum, după aproape 40 de ani.

SHARE

Mary Jo Bailey, o femeie în vârstă de 81 de ani, a fost condamnată la închisoare pe viață în Statele Unite ale Americii, pe 2 iulie, după ce a fost găsită vinovată pentru o crimă din 1985, relatează People.

Acum aproape 40 de ani, Mary Jo Bailey a ucis-o pe Yvonne Menke, totul pornind de la o rivalitate între cele două femei, care erau împreună cu același bărbat, în același timp.

Citește și: Amanta ucigașilor în serie. Povestea polițistei care își oferea trupul celor cu mâinile însângerate

Yvonne Menke a fost împușcată mortal de trei ori în decembrie 1985, iar cazul ei a fost redeschis în 2021.

Cazul morții lui Yvonne Menke

Cazul morții lui Menke nu a fost investigat din nou până în 2021, când a fost depusă o plângere penală conform căreia cele două femei au fost împreună cu același bărbat, Jack Owen, în același timp. Owen s-a căsătorit cu o altă femeie și s-a mutat în Montana. El a murit în 2021.

Citește și: Un ucigaș în serie, condamnat la 8 vieți de închisoare: A scris numele victimelor pe gloanțe

La 12 decembrie 1985, Menke, care avea 45 de ani și era mamă a patru copii, a fost împușcată mortal o dată în gât și de două ori în ceafă, se pare că de Bailey, în afara clădirii în care locuia. După ce i-a spus fiicei sale că iese să își încălzească mașina înainte de muncă, fiica sa ar fi auzit împușcăturile, apoi s-a uitat pe fereastră și a văzut o persoană fugind de la locul crimei. 

La o zi după crimă, Owen le-a spus anchetatorilor că avusese o relație cu Bailey și a menționat că ultima sa interacțiune cu ea a avut loc la o petrecere cu o lună înainte de crimă.

Citește și: Mărturisirea înfiorătoare a unuia dintre cei mai diabolici ucigași în serie: „Unora le place asta”

Cei doi au devenit apropiați datorită interesului lor reciproc pentru cai și concursuri hipice. Cu toate acestea, o femeie care îl cunoștea pe Owen a declarat că acesta era văzut frecvent petrecând timp cu o altă pasionată de cai, Menke, în ciuda faptului că se întâlnea cu Bailey.

Bailey a negat că ar fi interacționat vreodată cu Menke la momentul crimei, dar a spus că știa cine este. Bailey a recunoscut ulterior că a sunat-o o singură dată pentru a discuta despre relația ei cu Owen, dar anchetatorii au găsit înregistrări telefonice care arată că Bailey o sunase pe Menke de mai multe ori în 1985, conform The Independent.

Dovezile au arătat că cizmele lui Bailey se potriveau cu amprentele de pantofi din zăpadă și cu un bilet din poșeta victimei care conținea datele mașinii lui Bailey. În plus, familia lui Menke a susținut că a primit apeluri telefonice repetate de la o femeie necunoscută care a întrebat la ce oră pleacă Menke dimineața la serviciu.

Citește și: Povestea cuplului american ce a vândut rușilor planurile bombei atomice. De ce au refuzat grațierea?

Anchetatorii au descoperit, de asemenea, că Bailey deținea același tip de armă folosit la uciderea lui Menke.

Treizeci și șase de ani mai târziu, în 2021, locotenentul Andrew Vitalis și adjunctul pentru investigații din Polk County, Mark Biller, au început să reinvestigheze cazul cu noi interviuri cu martori. 

Mary Jo Bailey, condamnată la închisoare pe viață

În cadrul ședinței de condamnare din 2 iulie, care a avut loc la tribunalul din Polk County, Bailey a fost condamnată la o pedeapsă obligatorie pe viață.

Cu toate acestea, fiind aplicată legea statului Wisconsin din anul uciderii lui Menke, lui Bailey i s-a acordat posibilitatea eliberării condiționate în puțin peste 19 ani. 

Citește și: Povestea lui „Sandy”, o femeie care a stat 43 de ani în pușcărie pentru o crimă pe care nu a comis-o

„Bailey nu a recunoscut ce a făcut, nu și-a asumat responsabilitatea pentru acțiunile sale, nu a arătat nicio remușcare", a declarat procurorul adjunct Holly Wood-Webster.

Înainte de anunțarea sentinței lui Bailey, trei dintre copiii lui Menke, Julie Connors, Sue Raska și James Menke Jr., au oferit declarații.

Citește și: Misterul crimei din Orient Express: Un român ar fi comis-o. De ce era inamicul numărul 1 în Europa?

„Ai așteptat în casa scării pentru a o ucide pe mama mea. Ne-ai condamnat la o viață plină de durere, tristețe și suferință", a declarat Connors, care avea 20 de ani la momentul uciderii mamei sale. Connors a citit, de asemenea, o declarație a surorii sale Raska, care era însărcinată la momentul morții lui Menke.

„Pentru mine, aceasta nu este justiție", a spus James Jr. care avea 16 ani în 1985. „Ea a ajuns să-și trăiască viața. Noi nu ne-am trăit-o pe a noastră. Dar este cât se poate de aproape. Așa că, acum putem lăsa în sfârșit asta în urmă. Bailey nu ar trebui să mai fie eliberată niciodată".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te