Cartier din Bistrița, fără rețea de apă și canalizare, primește apă potabilă cu cisterna

DE Alin Crișan | 29.06.2022 - 21:09
Cartier din Bistrița, fără rețea de apă și canalizare, primește apă potabilă cu cisterna/Ioan Turc Facebook

Cartierul Slătiniţa din orașul Bistrița primește apă potabilă cu cisterna, din cauza neracordării la rețeaua de apă si canalizare. Seceta din ultimele zile a afectat sursele de apă, nivelul din fântâni fiind foarte scăzut.

SHARE

Oamenii din cartierul Slătiniţa, singura localitate componentă a municipiului Bistriţa care nu este conectată la reţeaua de apă şi canalizare, au primit apă potabilă cu cisterna în prima zi cu cod portocaliu de caniculă, măsura urmând să fie luată şi în restul zilelor toride, din cauza nivelului scăzut de apă din fântâni, potrivit mesajului postat miercuri seara de primarul Ioan Turc pe pagina sa de socializare.

"Astăzi, locuitorilor din cartierul Slătiniţa, unde fântânile au un debit foarte scăzut, li s-a trimis o cisternă de apă potabilă, prin implicarea SVSU şi a unităţii militare 01331 din cadrul Garnizoanei Bistriţa. Oamenii care nu au putut veni la cisternă au primit ajutorul voluntarilor, aceştia ducându-le recipiente de apă la domiciliu. Operaţiunea se va repeta în fiecare zi din cele trei anunţate cu cod portocaliu de caniculă", a scris Turc pe Facebook.

Citește și: VIDEO SUA susține vânzarea de avioane F-16 către Turcia, după ce au acceptat extinderea NATO

Municipalitatea a amenajat, de asemenea, cinci puncte de hidratare în diferite zone din oraş, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, unde trecătorii au la dispoziţie dozatoare cu apă potabilă, dar li se poarta acorda şi primul ajutor în cazul unor situaţii care necesită asistenţă medicală.

Potrivit agerpres.ro, o altă primărie din judeţul Bistriţa-Năsăud, cea a comunei Poiana Ilvei, le-a cerut locuitorilor să ţină cont de seceta "care se resimte tot mai acut" şi să nu folosească apa din reţeaua publică pentru irigaţii sau în alte scopuri decât cel casnic.

Citește și: VIDEO Turcia și Rusia, negocieri pentru scoaterea cerealelor prin Marea Neagră. România, implicată

"Dragi consăteni, având în vedere seceta care se resimte tot mai acut şi faptul că în momentul de faţă se lucrează la pregătirea documentaţiei pentru delegarea gestiunii către un serviciu de apă-canal a reţelei de apă, precum şi cea de canalizare, vă rugăm respectuos să nu folosiţi apa din reţeaua publică decât pentru consumul casnic (nu irigaţi şi nu folosiţi apa în alte scopuri)", a fost anunţul publicat de Primăria Poiana Ilvei pe pagina de socializare a instituţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.