Care sunt cele mai curate orașe din România. Bucureștiul este pe la mijlocul clasamentului

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.07.2023 - 20:38
Oradea, printre orașele cele mai curate din România Foto: planetofhotels.com

În România avem orașe foarte curate, cu locuitori care păstrează ordinea și vizitatori care nu produc stricăciuni și se comportă civilizat. Sunt însă și zone unde curățenia nu este punctul forte.

SHARE

Românii și-ar dori să locuiască în orașe curate și civilizate, așa cum au văzut când au mers în excursii în străinătate. Avem și noi astfel de locuri, însă nu atât de multe precum ne-am dori. 

Conform unui studiu, Capitala se află pe undeva pe la mijlocul clasamentului. De asemnea, nici alte mari orașe din țara noastră nu sunt în top.

Care sunt cele mai curate orașe din România. Bucureștiul este pe la mijlocul clasamentului

Brașov, Oradea și Sfântu Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din România, conform studiului Storia.ro, realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul a analizat percepția cetățenilor asupra nivelului de curățenie din orașele și cartierele în care locuiesc.

Citește și: Care sunt cele mai periculoase orașe din România. Bucureștiul nici nu prinde Top 10

Clasamentul continuă cu orașele Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Pitești, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin și Târgu Mureș. Capitala ocupă poziția 23 în clasamentul național general.

Ultimele locuri sunt ocupate de orașele Reșița, Călărași și Brăila. Printre orașele ce au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curățenie se mai numără și Satu Mare, Focșani, Galați și Alexandria, Zalău, Suceava și Bacău.

Citește și: Începe prăbușirea pieței imobiliare? În ce orașe merită să cumperi o locuință, unde să mai aștepți?

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de 42.969 de români ca fiind zona cu cel mai ridicat nivel al curățeniei, pe când Moldova ocupă ultima poziție.

Conform percepției cetățenilor din Capitală, București ocupă poziția 23 în topul orașelor din România la capitolul curățenie.

Cinci orașe din România, în topul celor mai sigure din lume

Cinci oraşe din România sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, clasamentul fiind realizat de o importantă platformă, pe baza datelor transmise de contributori.

Cluj-Napoca este primul dintre cele cinci oraşe, pe locul 23 în lume, urmat de Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Iaşi. ”Reflectă percepţia persoanelor care au decis să contribuie cu date şi informaţii la baza de date”,se arată într-o declarația a fostului ministru de Interne, Lucian Bode, citată de News.

Citește și: Cum au ajuns șoferii români mai agresivi decât cei din alte țări. Psiholog: ”Corupția i-a încurajat”

 ”Cinci oraşe din România, în topul celor mai sigure locuri din lume! Am fost bucuros să aflu că oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Iaşi sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, potrivit evaluării uneia dintre cele mai importante platforme care oferă date despre calitatea vieţii şi rata criminalităţii la nivel global”, a transmis Lucian Bode.

Conform acestui top, Cluj-Napoca este cel mai sigur oraş din România, aflându-se pe poziţia 23 în lume, fiind urmat de Timişoara – poziţia 32, Braşov – poziţia 54 şi de Bucureşti şi Iaşi, pe locurile 67, respectiv 84.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te