Candidatul Giuliani, finanțat de un imigrant cu legături cu mafia rusă

DE Cătălin Prisacariu | 30.08.2018 - 14:27
Semyon (Sam) Kislin, sponsorul dubios al lui Giuliani /FOTO: Facebook

Acum 19 ani, Center for Public Integrity (organizație non-guvernamentală cu sediul la Washington) publica o anchetă care conținea documente confidențiale conform cărora candidatul Rudolph Giuliani fusese finanțat de către Semyon (Sam) Kislin, imigrant rus cu legături dubioase.

SHARE


Conform Center for Public Integrity (CPI), într-un articol din 14 decembrie 1999, Kislin avea legături extrem de toxice.

"Un raport al Interpol din 1996 susține că firma lui Kislin, Trans Commodities Inc., a fost folosită de doi membri celebri ai mafiei din Uzbekistan, Lev și Mihail Chernoy, pentru fraudă și delapidare. 

Kislin confirmă legăturile cu Chernoy și Seroush

Și un raport confidențial al FBI din 1994 despre organizația mafiotă din Brooklyn, New York, condusă de către Viaceslav Ivankov - nașul mafiei organizate rusești din SUA, acum în închisoare - , îl pune pe Kislin pe lista "membrilor/asociaților" grupului lui Ivankov. 

Raportul susține că firma lui Kislin a cofinanțat un lider al mafiei rusești și, în același timp, ucigaș plătit ca să primească o viză pentru SUA. 

Raportul mai arată că Kislin era un "asociat apropiat" al celebrului traficant de arme Babeck Seroush care, la un moment dat, s-a stabilit în Rusia. 

Într-un interviu telefonic, Kislin a confirmat că l-a angajat pe Mihail Chernoy la Trans Commodities dar a adăugat că nu-l cunoaște pe Ivankov. 

"Nu l-am întâlnit niciodată pe acest tip, nu l-am văzut niciodată în viața mea", a spus Kislin. 

Acesta a adăugat că cineva i-ar fi falsificat semnătura ca să obțină viza asasinului plătit. 

Kislin a confirmat, de asemenea, relația cu Seroush: "Am făcut afaceri cu Babeck Seroush"."

Seroush, anchetat de Giuliani

Foarte interesant este că, așa cum arată CPI, "Seroush a fost pus sub acuzare în 1984 de către Giuliani, pe atunci procuror în districtul de sud al New York-ului, sub acuzația de tentativă de contrabandă cu ochelari de vedere pe timp de noapte pentru Coreea de Nord."

Așadar, în mod ciudat, un traficant de arme pus sub acuzare de către Rudolph Giuliani face afaceri cu un imigrant rus care ajunge să-l sponsorizeze pe Giuliani care candidează la primărie.

Giuliani, sponsorizat de Kislin

"În 1996, Kislin a găzduit o strângere de fonduri pentru Giuliani, fostul procuror general, la restaurantul Lido din Brooklyn. 

În mai 1998, Kislin a strâns din nou fonduri pentru Giuliani, în calitate de copreședinte al unei acțiuni care a avut loc la hotelul Sheraton New York. 

S-au strâns 2,1 milioane de dolari pentru ce urma să fie candidatura viitoare a lui Giuliani la Senat. 

"Am strâns fonduri de multe ori pentru Giuliani", a admis Kislin. 

"E un om bun, face o treabă bună pentru orașul New York", a adăugat acesta."

Apare și Louis Freeh, sponsorul de azi al lui Giuliani

De-a dreptul ciudat este cum un alt personaj care are legături azi cu Giulianu, fostul șef FBI Louis Freeh, apare în povestea lui Kislin. După cum arată Center for Public Integrity, "deși spune că FBI este o organizație bună, Kislin devine disprețuitor când vine vorba de felul în care instituția îți alege țintele.

Kislin spune că, odată, a încercat să se întâlnească cu directorul (Louis) Freeh ca să-i explice cât de mult greșea FBI în New York. 

Că nu prind escroci profesioniști, care sunt parte din mafie și spală bani.

Dar că vor doar să pună totul în sarcina lui Mihail Chernoy sau a lui Sam Kislin sau a altora care au afaceri corecte."

Articolul integral publicat de Center for Public Integrity se găsește aici.


Citește și

Giuliani, bani de la Freeh pe scrisoarea către Iohannis


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.