O cafea care te ajută să ai energie și să slăbești rapid. Ai nevoie doar de trei ingrediente. Iată cum se prepară și ce beneficii sunt asupra organismului?
Cafeaua care te ajută să ai energie și să slăbești rapid
Mai mult de jumătate din populația lumii se gândește la o ceașcă de cafea imediat ce se trezește, iar cifrele confirmă acest lucru. În fiecare zi, se beau aproximativ 2,6 miliarde de căni, ceea ce o face a doua cea mai consumată băutură după apă și al doilea produs cel mai comercializat din lume, după petrol.
Așa cum s-a întâmplat cu alte produse, popularitatea cafelei a făcut ca aceasta să fie adaptată tendințelor și gusturilor momentului, în special de marile mărci recunoscute. De la adăugarea de ciocolată până la bătuirea laptelui pentru a face spumă, cu toții am încercat ideile care au mers mână în mână cu cuvântul cafea, mai ales dacă acesta a fost însoțit și de „energie” și „slăbire”.
Una dintre aceste ultime tendințe se numește cafea antiglonț , care în spaniolă se traduce prin cafea antiglonț. O variantă a băuturii pe care o cunoaștem și o consumăm cu toții astăzi, dar care promite să-și îmbunătățească avantajele, printre care energia, performanța fizică și pierderea în greutate. Creșterea lor pe toate.
Bulletproof Coffee a fost creată de omul de afaceri american Dave Asprey în 2014. După o experiență în timpul unei călătorii de trekking în Nepal, omul de afaceri a simțit că nu poate continua, așa că localnicii i-au pregătit o cafea neagră cu unt ghee, cu care a reușit să-și recapete. energie și să poată continua mersul câteva ore.
Ceea ce i-au oferit cu adevărat a fost ceaiul tradițional pe care l-au consumat pentru a combate frigul și altitudinea. Când s-a întors în Statele Unite, Asprey a decis să adapteze rețeta și să promoveze băutura ca sursă de energie susținută și foarte benefică pentru sănătate cu trei ingrediente: cafea, unt și ulei de cocos.
Beneficiile cafelei „antiglont”
Una dintre principalele atracții ale cafelei antiglonț este capacitatea sa de a oferi energie de lungă durată și de a îmbunătăți claritatea mentală. Combinația de cofeină și grăsimi sănătoase ajută la o eliberare treptată a energiei, evitând vârfurile și blocările care sunt în mod obișnuit asociate cu consumul tradițional de cafea.
Printre componentele care sunt responsabile pentru ca această variantă de cafea să fie mai benefică se numără uleiul de cocos. Profilul său nutrițional este ceea ce îl face foarte special din punctul de vedere al experților și este că acest ulei este compus din aproximativ 50% acid lauric , un tip de trigliceride cu lanț mediu (MCT).
Citește și: Scapi mai repede de mahmureală dacă bei un păhărel după ce te trezești din beție? Răspuns incredibil
În cafeaua antiglonț , grăsimile încetinesc absorbția cofeinei, oferind o sursă de energie mai stabilă și de lungă durată. Uleiul de nucă de cocos MCT este rapid metabolizat în ficat și transformat în cetone, care servesc ca o sursă eficientă de energie atât pentru creier, cât și pentru corp și îmbunătățesc claritatea mentală pentru mai mult timp.
Conținutul ridicat de grăsimi al cafelei antiglonț poate ajuta, de asemenea, la reducerea foametei și la creșterea sațietății. Acest lucru este benefic în special pentru cei care practică postul intermitent sau urmează o dietă ketogenă, deoarece poate ajuta la menținerea apetitului sub control timp de câteva ore. Senzația de săturație ne face mai ușor să controlăm porțiile și, mai ales, să evităm să mâncăm între mese.
Citește și: Ai băut o bere și vrei să conduci? Un polițist a testat ce alcoolemie afișează etilotestul
Studiile arată că acizii grași cu lanț mediu din uleiul de cocos și cofeina din cafea ne pot accelera metabolismul, crescând numărul de calorii pe care le ardem zilnic. Acești acizi grași sunt transformați în corpi cetonici, care sunt molecule pe care celulele le folosesc ca sursă de energie și care pot reduce apetitul și grăsimea corporală.