Bunuri de 280.000 de euro, confiscate de la o rețea de proxeneți din Vaslui

DE Adrian Costin | Actualizat: 12.02.2022 - 15:06
Foto: vasluianul.ro

Proxeneții vasluieni racolau tinerele prin metoda lover boy, apoi le duceau în Belgia unde erau cazate în apartamente şi obligate să se prostitueze, banii obţinuţi fiind însuşiţi de cei cercetaţi.

SHARE

Cinci percheziţii au avut loc în Vaslui într-un dosar de trafic de persoane, în cadrul unei acţiuni comune cu poliţiştii belgieni. Mai multe tinere erau racolate prin metoda ”lover boy”şi obligate să se prostitueze în Bruxelles. Au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproximativ 280.000 de euro.

Citește și: Un șofer Bolt a fost bătut și înjunghiat de trei interlopi la o benzinărie. Motivul: „făcea curent"

”La data de 09.02.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vaslui împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul S.C.C.O. Vaslui, în executarea unui ordin european de anchetă, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Vaslui, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Citește și: Cunoscut interlop, arestat după ce a lovit un comisar de poliție în parcarea subterană a unui mall

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, persoanele cercetate au recrutat prin metoda „lover boy” mai multe persoane vătămate din judeţul Vaslui, pe care le-au transportat în Belgia, oraşul Bruxelles, sub pretextul găsirii unui loc de muncă”, transmite DIICOT.

Citește și: Contesa Băncuță, în arest la domiciliu. Interlopii Neagu Sentiment și Italiano Tănase rămân închiși

În ţara de destinaţie, persoanele vătămate erau cazate în apartamente şi obligate să se prostitueze, banii obţinuţi fiind însuşiţi de cei cercetaţi.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate sumele de 5.600 de euro şi 600 de lei, 2 telefoane mobile, două memory-stick-uri, 1 card de memorie, documente şi înscrisuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii, respectiv sechestrul asupra următoarelor bunuri: un imobil, 3 autoturisme, 4 terenuri (2 intravilane, 2 extravilane) şi poprirea a 26 de conturi bancare.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 280.000 de euro.

La activităţile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul Poliţiei Judiciare Federale din oraşul Bruxelles.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.