VIDEO Bucureștiul nu are sală polivalentă nouă din cauza unui turn de parașutism. Vinovat e Guvernul

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 03.06.2022 - 09:55

Bucureștiul nu are încă o sală polivalentă pentru că, de aproape trei ani, din septembrie 2019 Guvernul nu a transferat Primăriei Capitalei o bucată din terenul pe care ar urma să fie construită aceasta, precizează un răspuns al Municipalității la o solicitare a Newsweek România.

SHARE

„În prezent, contractul este suspendat până la emiterea Hotărârii de Guvern privind transferul turnului de parasutism solicitat prin HCGMB nr. 462/28.08.2019 și finalizarea tuturor demersurilor pentru definitivarea actelor de proprietate ale construcției <<Turn Parașutism>>", se arată în răspuns.

Primăria precizează faptul că „pe terenul pe care se va edifica Sala Multifuncțională, există o construcție cu destinația de vestiar pentru parașutiști, având o suprafață construită la sol de 176 mp și un turn de parașutism cu o înălțime de 80 metri, construcții ce urmează a fi demolate, în vederea eliberării amplasamentului.”

„În acest sens, a fost aprobată Hotărârea Consiliului General al Municipiului nr.462/26.08.2019 privind transmiterea din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor – Aeroclubul României, în domeniul public al Municipiului București și administrarea Consiliului General al Municipiului București, a construcției denumită <<Turn de Parașutism>>”.

.

Sala multifuncțională – Complex sportiv Lia Manoliu ar urma să fie amplasată pe B.dul Basarabia nr. 37-39, în incinta Complexului sportiv „Lia Manoliu" și în imediata apropiere a Arenei Naționale.

Între Primăria Capitalei și Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A a fost încheiat contractul de lucrări nr.678/25.07.2019 pentru proiectarea și execuția acestui obiectiv de investiții. 

Valoarea contractului este de 491.825.888,64 lei fără TVA, din care:

- 12.598.227,16 lei fără TVA – proiectare;
- 5.081.411,29 lei fără TVA - asistență tehnică
- 474.146.250,19 lei fără TVA – execuție.

Durata de execuție este de 36 luni începând cu data precizată în ordinul de începere, repartizată astfel:

a) 9 luni - aferente perioadei pentru pentru realizarea studiilor de teren si prestarea serviciilor de proiectare, de la data emiterii ordinului de începere transmis de către Achizitor;

b) 27 luni - aferente perioadei pentru execuția lucrărilor, de la emiterea ordinului de începere transmis de către Achizitor, până la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor;

Citește și: 

VIDEO Rusia pune rachetele nucleare pe poziții de atac după ajutorul militar al SUA pentru Ucraina

VIDEO Verdict: Amber Heard, vinovată de defăimarea lui Johnny Depp. Îi va plăti 15 milioane $ daune

Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 luni. Studiul de fezabilitate al obiectivului a fost elaborat, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr.156/11.03.2019.

Sala multifuncțională va avea o capacitate de maxim 20.200 locuri și va fi dotată cu echipamente moderne, impuse de standardele internaționale.

„Se vor asigura spații destinate vestiarelor, echipelor, sportivilor, funcționarilor, arbitrilor, fizioterapiei, refacerii și acordării de îngrijiri medicale, activităților de control antidoping, presei și conferințelor de presă, amplasării camerelor de luat vederi, cabinelor pentru reprezentanții presei și comentatori, întâmpinării oaspeilor, gastronomiei, vânzării de produse promoționale, depozitării, etc. Sala va fi destinata atât pentru multiple discipline sportive, cât si pentru organizarea de evenimente culturale, concerte, expoziții, etc.”, mai precizează răspunsul Primăriei Capitalei. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te