"Este un draft, o primă versiune a unui act normativ care nu a fost adoptat de Guvern, ci urmează a fi adoptat. Nu este o decizie doar a Ministerului Sănătății. Vreau ca tot acest proces de vaccinare să funcționeze ireproșabil și pentru asta e nevoie de suporturi, de contribuția tuturor celor implicați, cu atât mai mult a primarilor de municipii. Este o decizie a Guvernului, de-asta se numește ordonanță de Guvernului, nu a Ministerului Sănătății.
Sunt sigur că pot fi aduse îmbunătățiri, de-asta există acest proces al avizării. Eu am vorbit cu premierul acum o oră, deci cred că răspunde la telefon dacă cineva sună din teritoriu (râde-n.r.), deci nu ar trebui să ne ferim de lucrul ăsta. Mai avem 12 ore din ziua de astăzi și câteva ore până marți la prânz atunci când vom avea ședința de Guvern. Mai e timp să facem lucrurile cât mai aproape de perfecțiune", a spus Vlad Voiculescu.
Emil Boc, însă, a demontat rapid pretextele ministrului Sănătății:
"Nu se respectă termenul de zece zile prevăzut de lege în vederea consultării cu privire la emiterea unei ordonanțe de urgență. E clar că nu poți de vineri pe luni să spui că sunt 10 zile.
Apoi, nu cred că trebuie ca fiecare primar să-l sune pe primul ministru pentru o problemă ce ține de competența unui ministru de resort. A scris cu mânuța domniei sale ministrul Sănătății articolul 6 din Ordonanță care menționează că <pentru funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 din bugetul autorităților locale se asigură fondurile necesare pentru organizare, dotare, operaționalizare, pentru plata personalului medico-sanitar>.
Dacă tot avem o viziune europeană, orice ministru ar trebuie să știe că nu poți să stabilești sarcini fără să dai bani. Trebuie alocate resurse financiare suplimentare. Asta nici la un extemporal la dirigenție la clasele I-IV nu se face, darămite la acest nivel.
Primarii din Asociația Municipiilor sunt extrem de revoltați de această abordare și atitudine a ministrului Sănătății, care ignoră niște principii fundamentale după care se conduce Uniunea Europeană.
Nu știu în alte locuri unde a condus domnul ministru, dacă a condus tot după aceleași principii, dar avem pretenția la respectul pe care-l merită acești primari care reprezintă mai mult de jumătate din populația României și mai mult din 70% din PIB-ul României.
Ministerul Sănătății să-și asume răspunderea, nu să plimbe hârtia în stânga și în dreapta. Ministrul răspunde pentru ceea ce propune!", a replicat Boc.